Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Waterbei pakt groots uit op 27 en 28 augustus

- advertentie -

Winschoten- Nadat  in 2020 het straattheater festival “Waterbei” vanwege de corona maatregelen niet door kon gaan heeft de organisatie besloten dit jaar groots uit te pakken. Het verbod op vergunning plichtige evenementen geldt tot 1 juni. De organisatie had echter al in januari besloten er dit jaar vol voor te gaan en het publiek een mooi programma aan te bieden. De organisatie weet zich hierbij gesteund door de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Er liggen reeds opties op vele binnen- en buitenlandse acts. In juni/ juli zal een groot deel van het programma bekend worden. Een aantal acts zal ook door andere festivalorganisatoren gevraagd worden en er zullen dan ook boekingen moeten worden vastgelegd.

Tot nu toe zijn een aantal binnenlandse acts definitief vastgelegd, waaronder de band Toosst.

Het tweedaagse festival in het Winschoter stadscentrum zal beginnen met een parade van alle optredende artiesten. De dansers, acrobaten en muzikanten gaan in een lange sliert vanaf de Klinker naar het Marktplein. Op verschillende locaties op en rond het Marktplein zullen de acts te zien zijn. De parade start om 20.00 uur. De acts zullen tot middernacht op het Marktplein te zien zijn, waarna Toosst het op de hun bekende swingende wijze zal afsluiten.

De acts zijn gevarieerd, van muzikale stuntpiloten als “the swinging dixieband” tot op immense ballen balancerende danseressen en van luchtacrobaten Jana en Sylvia als de “Sassy Jassy Sisters” tot het bejaarde trio “tom, Tom & Tom”.  Natuurlijk mag Close-act”niet ontbreken, dit jaar komen zij met de I-puppets naar Winschoten.

Het festival biedt ook op zaterdag een gevuld en bruisend programma, met op 11 locaties uiteenlopende acts. Tussen 11.00 en 16.00 uur zullen er optredens zijn van o.a. bluesmuzikant Herbie, het improvisatie duo Abbracio, het rijdende aquarium van Subabianchi  (een auto gevuld met goudvissen), steltenlopers “Royal Shine” en duo Diesel.  Martin Zeemering treedt op en voor de jonge bezoekers is er circus Santelli als ook Capt’n Jack & Crew.

Een gevuld, divers programma wat uitnodigt een weekend te gaan genieten van het Waterbei festival!

Voor nu nog een kleine terugblik op de editie van 2019.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button