Economie

Kindcentrum De Boomkruipers vanaf 3 mei geopend

- advertentie -

Winschoten – SOOOG en KiWi zijn samen op weg om kindcentra te bouwen, waar kinderen van 0 tot en met 12 jaar in een doorgaande ontwikkellijn onderwijs en opvang kunnen ontvangen. Met trots en plezier kunnen we u vertellen dat vanaf 3 mei Kindcentrum Beukenlaan dit heeft gerealiseerd! Dan start namelijk kinderdagopvanggroep De Boomkruipers, een verticale groep voor kinderen van 10 weken tot 4 jaar.

- advertentie -

De pedagogisch medewerkers van De Boomkruipers stellen zich voor: “Wij zijn Michelle Leeraar, Wendy Gomes en Hauke Stam. Samen zijn wij de vaste gezichten voor de kinderen van De Boomkruipers. De naam De Boomkruipers is gekozen, omdat het past bij de namen van het Kindcentrum en de BSO: De Beukenlaan en De Boomklevers. Ook is het leuk dat een ontwikkelingsfase in de motoriek van kinderen in de naam terugkomt,
namelijk kruipers. Wij vinden het erg leuk om een verticale groep, een groep van 0-4 jaar, te mogen begeleiden en stimuleren in hun ontwikkeling.”

De verticale groep heeft het voordeel dat broertjes en zusjes in dezelfde groep kunnen spelen met dezelfde
vertrouwde gezichten om zich heen. Ze hoeven niet over te gaan naar een andere groep totdat ze naar groep 1
gaan. De kinderen zijn dan al vertrouwd met het gebouw en kennen de meesters en juffen. De overgang is
daardoor iets minder spannend en we kunnen het wen-proces afstemmen met groep 1. Broertjes en zusjes
blijven elkaar tegenkomen in het kindcentrum en tijdens activiteiten waar ze gezamenlijk aan deel kunnen
nemen.

Peuterplein
Wij laten ons voor de baby’s en dreumesen zoveel mogelijk inspireren door de visie van Emmi Pikler.
Het belangrijkste hierin is dat elk kind zich in zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Vrije beweging, vrij spel en
aandachtige verzorging staan centraal. Daarnaast gebruiken we Peuterplein, dit is een kindcentrum gerichte
methode, die aansluit op Kleuterplein.

Deze twee samen zorgen voor een doorgaande lijn voor alle kinderen van 0-6 jaar binnen Kindcentrum De Beukenlaan. Het programma richt zich op de brede ontwikkeling van kinderen, waarbij wordt gewerkt met thema’s. We stimuleren het vrije spel, ook buitenspelen is ontzettend belangrijk en dit doen we daarom elke dag.

Samen zorgen we ervoor dat elk kind zich bij ons veilig en vertrouwd voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.
Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer, mailadres of via het contactformulier op onze website, wij vertellen u graag nog meer. Ook kunt u vrijblijvend een afspraak maken om de sfeer te komen proeven. Wij zijn vanaf maandag 3 mei dagelijks geopend van 06:30 uur tot 18:30 uur.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button