Incidenten

Politie schrijft 150 avondklokboetes uit in Oldambt

- advertentie -

Nederland – Na ruim drie maanden liep afgelopen woensdag om 04.30 uur de avondklok af. Deze maatregel van het kabinet om het aantal coronabesmettingen in te dammen, had een behoorlijke impact op de samenleving en vanzelfsprekend ook op het politiewerk. ‘Er is een groot beroep gedaan op politiemedewerkers die te weinig zijn toegekomen aan rust, vrije tijd en aandacht voor thuis.’

- advertentie -

Het kabinet stelde 23 januari de avondklok in om het ontvangen van bezoek en ontmoetingen in groepen ’s avonds tegen te gaan en zo verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wie tussen 21.00 uur en 4.30 uur zonder geldige verklaring op straat was, riskeerde een boete van 95 euro. Op 31 maart verruimde het kabinet vanwege de zomertijd de regel met een uur. De avondklok gold vanaf toen tussen 22.00 uur en 04.30 uur.

Het was voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat er weer een avondklok actief werd. De maatregel gold als een beperking van de bewegingsvrijheid en vergde een hoop van onze samenleving. Desondanks heeft het overgrote deel van de bevolking zich aan de maatregel gehouden.

Avondklokboetes
In ruim drie maanden tijd heeft de politie ruim 95.000 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Waarvan 5026 in de provincie Groningen, 3900 daarvan in de gemeente Groningen en 150 in de gemeente Oldambt. De Groningse boetes leveren de schatkist dus een bedrag op van 477.470 euro. Landelijk brachten de boetes ruim negen miljoen euro in het laatje.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button