Cultuur

Dodenherdenking aan het Zuiderveen Winschoten

- advertentie -

Oldambt- Op deze onstuimige 4 mei werden de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. In de gemeente Oldambt gebeurde dit aan het Zuiderveen in Winschoten.

- advertentie -

Vanwege de coronamaatregelen mocht hier voor het tweede jaar geen publiek bij aanwezig zijn en was er geen stille tocht. Eerder op de dag werden er bij de oorlogsmonumenten in de dorpen in Oldambt kransen gelegd door een vertegenwoordiger van de gemeente.

Bij het oorlogsmonument aan het Zuiderveen was de vlagceremonie met om 1 minuut voor 20.00 uur de taptoe. Om 20.00 werd er twee minuten stilte in acht genomen.

Na de kranslegging namens de gemeente Oldambt hield burgemeester Cora-Yfke Sikkema een toespraak waarin zij stilstond bij het oorlogsleed wat ook in de gemeente Oldambt zijn sporen heeft nagelaten. Oldambt, en met name Winschoten kende een grote Joodse gemeenschap waarvan maar enkelen de oorlog overleefd hebben. Militaire en burgerslachtoffers werden herdacht.

Tot slot droeg Karlien Kruizinga namens het 4-mei comité een gedicht voor.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button