Cultuur

Boek Slag bij Heiligerlee voor koning Willem-Alexander

- advertentie -

Heiligerlee – Donderdag 29 april nam René Paas, Commissaris van de Koning in Groningen, een exemplaar voor koning Willem-Alexander in ontvangst van het boek ‘Heiligerlee, strijd in een landschap van glorie en nederlaag’. De overhandiging vond plaats in Museum Slag bij Heiligerlee. Dhr. Paas verraste het beperkt aantal aanwezigen met een indrukwekkende toespraak over deze ”geboorteplaats van Nederland”.

- advertentie -

Hij typeerde het boek, waarin hij eerder inzage kreeg, als ‘een goed geslepen diamant, waar het licht steeds weer anders in valt. Elke invalshoek brengt nieuwe kleuren.’ Zijn hele toespraak is te lezen via zijn Linked In profiel.

Plan voor erfgoedbeleving in Oldambt
De laatste maanden wierp René Paas zich op als actief pleitbezorger voor de gemeenten van onze provincie, waaronder Oldambt, die door voorgenomen wijzigingen in de toekenning van rijksmiddelen (gemeentefonds) benadeeld worden. Het Cultuurhistorisch Centrum heeft bij de overhandiging haar zorgen geuit over de steeds verder afbrokkelende middelen voor erfgoedbeleving en cultuurhistorie. Het CHC wil graag met gemeente en andere erfgoedorganisaties in de komende jaren een plan maken voor de toekomst van erfgoedbeleving, cultuurhistorie en archiefzorg in het Oldambt.

Uit onderzoek dat het CHC liet uitvoeren door de Hanzehogeschool is gebleken dat veel organisaties in het Oldambt moeite hebben vrijwilligers te vinden om hun erfgoed open te blijven stellen voor publiek. Binnenkort gaat het CHC in gesprek met de provincie over de mogelijkheid van structurele ondersteuning uit provinciale middelen.

Bestelinformatie
Met het boek ‘Heiligerlee, Strijd in een landschap van glorie en nederlaag’ laat het CHC zien dat het erfgoed in het Oldambt bovenregionale betekenis heeft. Het boek biedt kennis van een aantal nationale en internationale historici, experts inzake het verloop van de Tachtigjarige Oorlog. Schrijver Sietse van der Hoek voorzag hun bijdragen van eigentijdse inleidingen. Een must voor iedere cultuur- of geschiedenisliefhebber. Ook u kunt in het bezit komen van dit prachtige, rijk-geïllustreerde boek. Als u donateur wordt, ontvangt u het via een speciale actie zelfs gratis. Meer informatie en een inkijkexemplaar vindt u hier.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button