Incidenten

30-Jarige man uit Roemenië opgepakt na serie inbraken

- advertentie -

Groningen – Op 20 april is na een uitgebreid onderzoek een 30-jarige man zonder vaste woon-en of verblijfplaats afkomstig uit Roemenië aangehouden.

- advertentie -

Hij wordt verdacht van een serie woninginbraken gepleegd in Groningen en Drenthe in de periode december 2020 tot en met maart 2021. Bij een inbraak in deze periode is onder meer DNA aangetroffen van verdachte en tijdens een doorzoeking in de woning waar verdachte is aangehouden zijn goederen aangetroffen welke te herleiden zijn naar eerder gepleegde inbraken.

De rechtbank heeft besloten dat de verdachte in bewaring moet worden gesteld voor de periode van 90 dagen. Uit onderzoek blijkt dat verdachte ook nog gezocht werd voor soortgelijke strafbare feiten elders in Europa.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button