Incidenten

Brandweer rukt uit voor ‘oefenrook’ in leegstaand ziekenhuis

- advertentie -

Winschoten – Waar rook is, is vuur. Zo luidt het spreekwoord. Echter, bleek dit dinsdagavond niet zo te zijn.  De brandweer van Winschoten werd opgeroepen om zonder haastige spoed een kijkje te nemen in het verlaten ziekenhuis aan de Gassingel in Winschoten.

- advertentie -

Een beveiliger had namelijk bij een controle rook uit het gebouw zien komen. Even daarvoor had Brandweer Scheemda een oefening gehouden in het ziekenhuis met oefenrook, zij waren net vertrokken. Het inzetten van oefenrook tijdens een oefening draagt bij aan de realistische beleving van de oefening.

Omdat dit niet altijd 1,2,3.. is opgelost, moet dit door ventilatie uit het gebouw worden gedreven. Desondanks dat het bij de meldkamer bekend was dat ze hier hebben geoefend, werd voor de zekerheid een kijkje genomen of er niet daadwerkelijk brand zou zijn, dit bleek gelukkig na een verkenning niet het geval.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button