Cultuur

Lees!workshop Lidewijde Paris: haal meer uit een boek

- advertentie -

Oldambt- Dinsdag 8 juni geeft Lidewijde Paris van 19.30 – 21.00 uur een lees!workshop bij de Groningse bibliotheken. Ontdek hoe literatuur werkt in deze online workshop die een levendige rollercoaster is aan informatie en inzichten.

- advertentie -

In romans wordt niet alles meteen verteld. Veel informatie staat tussen de regels. Maar hoe herken je die? En wat bedoelt een schrijver ermee? Op grond waarvan interpreteer je een roman? In haar lees!workshop wil Lidewijde Paris laten zien hoe literatuur werkt en waarom het zo werkt om zo het plezier van het lezen te vergroten.

Lees!workshop op 8 juni
De lees!workshop van Lidewijde Paris is een levendige rollercoaster aan informatie en inzichten: van filmpjes, naar schilderijen, posters en advertenties: van alles kan in verband gebracht worden met literatuur. Het publiek wordt steeds uitgenodigd mee te doen en mee te denken en kan tussendoor alles vragen.

De workshop wordt dinsdag 8 juni van 19.30 uur tot 21.00 uur gehouden via Zoom. Wil je meedoen? Meld je dan gratis aan via biblionetgroningen.nl/online. Een dag voor de workshop ontvang je de link naar de online cursusruimte.

Lidewijde Paris
Lidewijde Paris is schrijfster, presentatrice, interviewer, schrijfdocente en recensente. In 2016 begon ze met De Lees!ambassade, een project dat op een onderhoudende en toegankelijke manier het literaire lezen wil stimuleren. Naast boeken, Hoe lees ik? en Hoe lees ik korte verhalen? stelde ze een scheurkalender samen met ‘365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben’.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button