Partnerbijdragen (advertentie)

Zonder werk? 5 tips op weg naar een nieuwe baan

- advertentie -

(Partnerbijdrage) Ben je werkloos en opzoek naar een nieuwe baan, of werk je deeltijd en zou je graag meer uren willen werken? Dan val jij onder de categorie: onbenut arbeidspotentieel. In 2020 is dit onbenut arbeidspotentieel gestegen met 97.000 mensen naar 1,1 miljoen. De provincie Groningen loopt zelfs aan kop met een percentage van 10,5 procent. De wil om te werken is er, nu nog de baan! Met de praktische informatie uit een voorbeeld cv, een op maat gemaakt cv en deze 5 tips ga jij van werkloos naar werknemer.

Werk je online profielen bij

De kans is vrij groot dat een potentiële werkgever internet gebruikt om wat meer over je te weten te komen. Een eerste tip: google jezelf! Kijk welke links omhoog komen. Dit kunnen websites zijn, maar ook social media-profielen als Facebook of LinkedIn. Zorg ervoor dat de activiteiten die je online deelt ofwel afgeschermd zijn voor publiek of geschikt zijn voor een eventuele baas om te bekijken. Werk ook je profielfoto’s bij en vervang dat vakantiekiekje door een meer zakelijk exemplaar.

- advertentie -

(Lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Zet je netwerk in
Nu alle social media-accounts zijn bijgewerkt, kun je je netwerk gaan inzetten. Natuurlijk is LinkedIn hier uitermate geschikt voor maar ook Facebook en Twitter kunnen interessant zijn. Je hoeft zelf niet persé over een enorm netwerk te beschikken. Jouw connecties kennen weer mensen en deze mensen hebben ook weer contacten. Zo kan het balletje gaan rollen dat je op zoek bent naar een baan en zo bij de juiste persoon terechtkomen. Jouw netwerk kan je advies geven, je aanbevelen bij een werkgever en je zelfs nieuw werk opleveren. Laat dus van je horen op je online netwerk!

Wees uniek en opvallend

Aangezien er veel concurrentie kan zijn als je gaat solliciteren, moet je een manier vinden om op te vallen. Jezelf onderscheiden van de massa kan door een creatieve motivatiebrief te sturen, een originele LinkedIn-publicatie te schrijven waarin je aangeeft opzoek te zijn naar een nieuwe baan of met behulp van een videosollicitatie.

Neem het voortouw

Wist je dat veel vacatures niet online worden geplaatst maar op een andere manier worden ingevuld? Nu je dit weet, snap je dat het belangrijk is om initiatief te tonen en bijvoorbeeld open sollicitaties te versturen. Op deze manier ben je de concurrentie een stapje voor.

Pas je cv aan op de vacature

Een sollicitatie kan natuurlijk niet zonder een goed cv. Hoe gerichter jouw cv, hoe meer kans je hebt dat je de aandacht trekt van de werkgever. Het is daarom een must om je cv af te stemmen op de functie waarnaar je solliciteert. Speel in op wat er in de vacaturetekst gevraagd wordt: verwerk relevante werkervaring, noem matchende hobby’s en nevenactiviteiten, en schrijf een persoonlijk profiel op maat voor deze baan. Op deze manier sluit jouw cv naadloos aan op de vacature.

Een professioneel cv schrijven en een baan vinden kan soms lastig zijn. Toch kun je met deze praktische tips, een dosis doorzettingsvermogen en een op maat gemaakt cv een baan vinden die bij je past!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button