Algemeen

De beste timmerman is leerling van PrO Winschoten

- advertentie -

Winschoten – PrO Winschoten levert al jaren vakmensen af in de bouwsector en op 8 februari was het tijd voor de leerlingen om hun talenten te laten zien tijdens een officiële timmerwedstrijd.

- advertentie -

In samenwerking met SSPB Praktijkcentrum Bouw werden leerlingen uitgenodigd om deel te nemen aan deze jaarlijks georganiseerde wedstrijd. Voor het eerst dit jaar deden ook leerlingen van het praktijkonderwijs mee en zij deden zeker niet onder voor hun collega’s van het vmbo.

De strijd ging om de titel “Beste timmerman van de provincie Groningen”. Naast handvaardigheid en het omgaan met machines werd er gekeken naar werknemersvaardigheden zoals samenwerken, communiceren en werkhouding. Ook werd er gelet op veilig en netjes werken en het zorgvuldig scheiden van afval. De opdracht was het maken van een zaagbank, waarbij nauwkeurig werk essentieel was. Meet-, afteken- en zaagwerk moesten zeer zorgvuldig worden uitgevoerd om fouten te voorkomen.

Interview
De deelnemers werden live geïnterviewd door RTV-Noord, maar de zenuwen werden door de leerlingen goed onder controle gehouden. Wesley Bos, een van de deelnemers, hield zich rustig en gefocust op zijn werk en dat wierp zijn vruchten af. Hij behaalde de eerste plaats en zijn klasgenoot Nick de tweede plaats. Alle deelnemers kregen een medaille en een emmer met gereedschap.

De school vierde deze prachtige prestatie van de vier jongens; Wesley, Nick Thijmen en Stan, op vrijdag met gebak en een korte toespraak. Hiervoor was ook de eigenaar van Bouwbedrijf Jansen uit Oostwold, het bedrijf waar Wesley al geruime tijd stageloopt, uitgenodigd en ook was Wesley’s trotse moeder van de partij.

Succesvolle ervaring
De medewerkers hadden in eerste instantie nog wat reserves vanwege het wedstrijdelement, maar na de wedstrijd zijn ze tot de conclusie gekomen dat het een succesvolle ervaring was. De leerlingen hebben niet alleen kennis en ervaring opgedaan, maar ook vertrouwen in hun vaardigheden.

Het is fantastisch om te zien hoe PrO Winschoten zich richt op het opleiden van vakmensen voor de bouwsector. De timmerwedstrijd is een uitstekende manier om de vaardigheden van leerlingen te testen en verder te ontwikkelen. Door de focus te leggen op zowel technische als werknemersvaardigheden, bereidt de school haar studenten voor op een succesvolle toekomst in de bouwsector. Het is duidelijk dat de toekomst van de bouwsector in goede handen is bij de getalenteerde leerlingen van PrO Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button