Algemeen

Activiteiten in de bibliotheken

- advertentie -

Oldambt – Naast het lenen en inleveren van materiaal is het weer mogelijk om de krant of een tijdschrift te lezen aan de leestafel. Ook zijn de computers weer beschikbaar voor het publiek en kan er een kopje koffie gedronken worden. De bibliotheken hanteren de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen.

- advertentie -

De voorbereidingen voor fysieke activiteiten worden ook weer opgestart. Biblionet Groningen hoopt dat grotere activiteiten eind juni, bij stap 4 van het openingsplan, weer tijdens openingsuren aangeboden kunnen worden. Dat wordt tegen die tijd bekend gemaakt. Voor meer informatie, bekijk www.biblionetgroningen.nl/corona.

Online aanbod
Het online aanbod, waar de afgelopen maanden door leden en niet-leden enthousiast gebruik van is gemaakt, blijft bestaan. Op www.biblionetgroningen.nl/online staat de agenda voor de komende weken.

Gamemaand bij BiebLab: Brawl Stars en Super Mario
Kijk elke woensdag naar BiebLab Live, hét jeugdprogramma van de Groningse bibliotheken. In juni ontdekken we tijdens BiebLab Live de tofste en meest populaire  games van dit moment.
Woensdag 23 juni gaan we aan de slag met Brawl Stars en woensdag 30 juni spelen we Super Mario.
De uitzending van BiebLab Live begint om 15.00 uur en volg je via youtube.com/bieblab. Je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn om mee te kunnen doen!

Podcastserie ‘Burgerinitiatieven’
Biblionet Groningen spreekt in de nieuwe podcastserie met initiatiefnemers van  ‘Dichter bij het verleden’: Verbinder van jong en oud door verhalen.

In de maand maart die in het teken stond van de democratie & verkiezingen, gingen onze collega’s Jeroen en Birte op pad om mooie verhalen over burgerinitiatieven in de provincie Groningen op te halen. Zij vroegen zich af wat burgers in onze provincie zelf doen om invloed uit te oefenen op hun leefomgeving. Ook waren ze nieuwsgierig naar projecten die uit burgers ontstaan om mensen met elkaar te verbinden. Dit resulteerde in een boeiende podcastserie met drie afleveringen waarin ze in gesprek gaan met initiatiefnemers en deelnemers van uiteenlopende projecten.

Dichter bij het verleden
In de aflevering over het Oldambt spreken Birte en Jeroen met initiatiefneemster Laura Mijnders en dichter Rob Rosendahl van ‘Dichter bij het verleden’. Dit project laat jong en oud elkaar inspireren met verhalen. ‘Verhalen moeten vertelt worden en niet verloren gaan’.

‘Dichter bij het Verleden’ is een project voor en door verhalenvertellers. Het is opgezet omdat ouderen verhalen vertellen waar toekomstige generaties van kunnen leren. De pijlers van het project zijn het tegengaan van eenzaamheid en ook het verbinden van jong en oud in een maatschappij die onderhevig is aan verandering.

Podcast
Luister je mee? De podcast van Biblionet Groningen vind je op Spotify en Soundcloud.

Expositie kunstproject Internationaal Plein Air & beelden van Theo van Krimpen in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten (tot en met september).
Tot 1 oktober kunt u schilderijen van zeventien kunstenaars bezichtigen in de expositie op de 2e etage van Cultuurhuis De Klinker. In de foyer, op de begane grond, stelt Theo van Krimpen beelden tentoon.

Al vanaf begin jaren 90 bestaat een vriendschapsband tussen ‘Cultuur- en Kunstkring Rhauderfehn’ en kunstenaars uit de regio Tjoemen in West Siberië. Daar kwamen Nederlandse connecties bij met bestuursleden van kunstgenootschap ‘Kunst aan de rand van Nederland’. De lang bestaande vriendschap leidt tot verschillende uitwisselingsprojecten zoals deze reizende tentoonstelling.

In 2018 bezochten drie Duitse en drie Nederlandse kunstschilders steden en gebieden in West-Siberië en Rusland. Samen met regionale kunstenaars werd ‘en Plein Air’  geschilderd. In 2019 vond een tegenbezoek plaats en schilderden de kunstenaars in Rhauderfehn, Leer, Volendam, Zaanse Schans en op het Waddeneiland Wangerooge.

Ongeveer 70 schilderijen, van grafisch tot figuratief, van kleurrijk tot duister, van abstract tot realistisch, zijn samengebracht in deze gevarieerde expositie. De expositie kreeg de passende ondertitel ‘bruggen verbinden, vriendschap behoeft geen taal’ en wordt vergezeld door een catalogus.

In de vitrines, in de foyer, zijn beelden te zien van Theo van Krimpen die zich enkele jaren geleden in Bellingwolde vestigde. Uit zijn werk is duidelijk af te leiden dat hij, in zowel artistiek als in ambachtelijk opzicht, zijn vak verstaat. Hij gaf ruim 40 jaar les in Amsterdam als docent beeldende vorming.

Toegang gratis tijdens openingsuren van De Klinker.

Informatie: www.kunstkreis-rhauderfehn.de en www.kunstaanderandvannederland.nl
Of bel naar Ateliertwee: 0597 655420.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button