Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Kwalitaria ‘Delifrance’ opent begin augustus haar deuren aan het Oldambtplein

- advertentie -

Winschoten – Binnenkort is Winschoten een horecazaak rijker. Kwalitaria Delifrance neemt plaats in een winkelpand aan het Oldambtplein. Chris Lich en Jan van der Weele openen een volwaardig snackrestaurant in voormalig pand van Meijer Fietspecialist.

- advertentie -

Hoewel het pand nog helemaal ingericht moet worden hebben Chris en partner Jan van der Weele (directeur Jumbo Winschoten) het al helemaal voor ogen hoe alles er uit gaan zien. “In het begin moesten wij nog lachen op het reclamedoek van Meijer ‘Van Fietsspecialist naar Fritesspecialist’”. Een paar letters verwijderen en plakken.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Frans Stegeman/ OldambtNu.nl

“Wij willen met deze opening van Kwalitaria Delifrance iets neerzetten wat er in Winschoten nog niet is, totaal ambachtelijk, van echte hamburgers, heerlijke broodjes met superverse salades een stamtafel waar heerlijke koffie kan worden gedronken en dat alles in een heel ruim opgezette zaak, met ook buiten een groot terras”, aldus Chris Lich.

“Chris heeft altijd al het idee gehad van echte verse frites in Winschoten en ik heb altijd voor ogen gehad voor een eerlijke hamburger, maar wij kwamen als vrienden nooit dichter bij elkaar. Maar toen het pand van Meijer leeg kwam te staan was het voor ons eigenlijk 1+1=3,” aldus Jan van de Weele.

Te weinig daghoreca
Nog niet zo lang geleden is de gemeente met een rapport gekomen, waarin stond dat Winschoten te weinig daghoreca had. Al met al een beslissing waarin de partners elkaar vonden om dit project van start te laten gaan.

Heel veel mensen roepen: ‘maar er zijn toch al genoeg cafetaria’s?’. “Wij zijn geen concurrent van welke cafetaria dan ook. Wij gaan om 09:30 uur open en sluiten om 21:00 uur. Wij proberen alleen maar om Winschoters en bezoekers een gezellige plek te bieden op één van de mooiste plaatsen in Winschoten”, aldus Chris.

Kwalitaria
“Delifrance is een formule dat het beste bij onze wensen past en dat gaat ook helemaal de uitstraling worden van dit kwalitaria restaurant. Ik heb een goede zaak en Jan heeft ook een uitstekende zaak, maar wilden gewoon iets doen, omdat ons hart ook in Winschoten ligt. Je kunt hier iets neerzetten, van begin van de middag tot eind van de middag, maar daar heeft het Oldambtplein toch helemaal niets aan”, aldus Chris.

Dit kwalitaria restaurant zal gerund worden door Chris, met een team, dat zal bestaan uit zo’n 25 medewerkers. Ook zal een bezorgdienst ingedeeld worden. Niet met scooters maar met elektrische fietsen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button