Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Boerenerffestival bij museumboerderij Hermans Dijkstra

- advertentie -

Midwolda – Bij en in museumboerderij Hermans Dijkstra in Midwolda wordt zaterdag 11 september het Boerenerffestival gehouden. Tijdens dit gezellig gratis feest voor jong en oud staat de kapitale herenboerderij uit 1858 centraal. Die heeft een enorme graanschuur, omringt door een prachtige Engelse landschapstuin met slingerende wandelpaden.

- advertentie -

Het festival is die dag te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. Het monument is te bezichtigen: pronkkamers, rijkversierde gangen, koegang, schuur en karnhuis en de imposante kelderruimtes.

Een groot aantal vrijwilligers, gestoken in kleding van rond 1900, brengt het leven van vroeger in beeld. Meiden aan de was. Knechten aan het werk. Koren dorsen en vlas repelen. Uitleg over naaien en breien. De herenboer en deftige lui lopen rond en. een heleboel kinderen in Ot en Sien-kleding dollen op het erf. Een kijkje in de keuken is ook interessant. Bezoekers maken daar kennis met krentjebrij, erwten met spek, kniepertjes, snijbonen en zoete appeltjes. De dorpskerk is deze dag ook te bezichtigen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button