Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Gebruik mondkapje weer verplicht bij bezoek huisartsenposten

- advertentie -

Scheemda – Het aantal besmettingen met corona (COVID-19) neemt toe, ook in Groningen. Op de huisartsenspoedposten komen mensen die kwetsbaar zijn. Doktersdienst Groningen wil dat een bezoek aan onze huisartsenspoedposten zo veilig mogelijk is.

- advertentie -

“Daarom vragen we iedere bezoeker van 13 jaar of ouder tijdens het bezoek een mondkapje te dragen. Hiermee volgt Doktersdienst Groningen het landelijk beleid en beperken we samen het risico van verspreiding zoveel mogelijk.” aldus de spoeddienst.

“Daarnaast vragen wij u alléén naar de huisartsenpost te komen. Kunt u echt niet alleen komen, omdat u bijvoorbeeld slecht ter been bent? Dan mag u 1 begeleider meenemen. Dat geldt natuurlijk ook voor kinderen. De begeleider mag echter geen corona gerelateerde klachten hebben!”

Huisartsenpost
In de provincie Groningen zijn vijf doktersposten, namelijk in Delfzijl, Stadskanaal, Scheemda, Leek en in Stad. Samen vormen ze de Doktersdienst Groningen.

De huisartsenpost is bedoeld voor patiënten die in de avonduren of weekenden een huisarts nodig hebben, waarbij uitstel geen optie is. Bijvoorbeeld omdat ze een snijwond hebben opgelopen, die moet worden gehecht.

De vijf huisartsenposten zijn via hetzelfde nummer bereikbaar. De provincie Groningen telt ongeveer 280 huisartsen. Zij draaien bij toerbeurt een dienst voor één van de spoedposten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button