Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Kunstwerk Gjalt Blaauw verplaatst naar Rosarium Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Het kunstwerk (zonder titel) van Gjalt Blaauw is verplaatst naar het Rosarium. Het was 40 jaar te bewonderen op de binnenplaats van het Gezondheidscentrum aan de Nassaustraat 17 in Winschoten. Hier zat vroeger het kantongerecht. De binnenplaats van het Gezondheidscentrum wordt nu dichtgemaakt. En dus waren ze op zoek naar een nieuwe locatie voor het kunstwerk.

- advertentie -

De kunstenaar
Gjalt Blaauw heeft het kunstwerk gemaakt in 1980 van Italiaans graniet. Bij het werk van Blaauw zijn de basale gegevens van de beeldhouwkunst van belang. Massa, ruimte, materiaal en evenwicht zijn uitgangspunten. Al jaren lang zijn het materiaal en het zoeken naar evenwicht van belang. Bouwen en stapelen is een veel door Blaauw gebruikte werkwijze. Hij wil dat het werk los van de grond komt. De werken hebben meestal de kleur van het materiaal zelf, steen of metaal. Het steen wordt vaak heel eenvoudig gehakt, waardoor het werk een ogenschijnlijke toevalligheid en een zekere puurheid uitstraalt. Het heeft nu een mooie plek gekregen tussen de rozen in het Rosarium.

(lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

Integraal werken
De herplaatsing van het kunstwerk is een mooi voorbeeld van integraal werken tussen de eigenaar van het gebouw (Pieter Hofman), Gjalt Blaauw en de gemeente Oldambt. Met een korte toespraak van de cultuurwethouder Jurrie Nieboer werd de herplaatsing bekrachtigd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button