AlgemeenSport

BATO gymnasten plaatsen zich voor NK

- advertentie -

Winschoten – De afgelopen weken was het voor de gymnasten van GV BATO uit Winschoten een spannende tijd. Er kon in meerdere disciplines een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen worden behaald.

- advertentie -

Ritmische Gymantiek
Op zaterdag 4 maart werd de 2e plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek gehouden in Oostwold. Deze wedstrijd telde samen met de eerder gehouden plaatsingswedstrijd mee voor deelname aan het NK. De lenige Bato-gymnaste Mette Blik liet op beide wedstrijden zien dat ze een plek op de Nederlandse Kampioenschappen verdient.

Ze mag op 20 mei in Zwijndrecht onze provincie gaan vertegenwoordigen in de categorie pre-junioren. Karlijn Heikens en Marijn te Velde staan bij de duo’s junioren eerste reserve en dat geldt eveneens voor Linde Dekker en Mette Blik bij de prejunioren.

Afgelopen zaterdag 1 april kwamen de Ritmische Groepen in actie tijdens de 2e plaatsingswedstrijd in Almere. De pre-junioren wisten met één van de oefening het zilver te behalen en waren zeker van een NK-ticket. De oefening met hoepel ging dit keer iets minder, maar het was voldoende om ook met deze oefening aan het NK te mogen deelnemen.

De senioren komen uit in een sterk en groot deelnemersveld. Het Bato-team is het jongste team bij de senioren en draaide een mooie hoepel oefening. Daarmee werden ze keurig zevende. Uiteindelijk wisten ze met beide oefeningen een startbewijs voor het NK te bemachtigen. De Nederlandse Kampioenschappen voor groepen Ritmische Gymnastiek zijn op 13 mei as in Leeuwarden.

ACRO
Tijdens de districtfinale ACRO behaalden het Bato-trio Julia Hoven, Amber Cerfontain en Ilse Mulder met een mooie uitgevoerde oefening een prima zesde plaats bij de Trio E senioren. Dit team mag in mei tijdens de landelijke halve finale gaan strijden om een plaats voor de Nederlandse Kampioenschappen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button