Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Spectaculair abseilen vanaf de D’Olle Witte voor jongeren

- advertentie -

Winschoten – Donderdag een leuke buitenactiviteit ‘Abseilen’ vanaf de Winschoter toren aan de Torenstraat. Dit is georganiseerd door Broezznd Oldambt een groep jongeren vanuit jongerencentrum ’t Spoor, met ondersteuning van medewerkers van Sociaal Werk Oldambt, Dollard college en de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Ondanks de regen stonden ’s morgens al een groep jongeren klaar om de afdaling te wagen en dat vaak voor een eerste keer. Wethouder Jurrie Nieboer, wilde het ook proberen, maar eenmaal boven haakte hij toch af. Dit was een activiteit voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar. De ondersteuning is geleverd door Sander Jansma (boven op de toren) en andere medewerkers van Klimcentrum Bjoeks uit Groningen.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Frans Stegeman/ OldambtNu.nl

Marleen Bos docent Culturele Vormgeving aan het Dollard college: “Kimberley Bond van Sociaal Werk Oldambt heeft mij gevraagd, samen met nog een aantal andere volwassenen, onder andere Niels van de Rijdende Popschool om samen met jongeren na te denken over projecten die wij konden doen in de toekomst. Dit om de jongeren een beetje in deze tijd door de ‘donkere dagen’ heen te helpen”.

Er worden vanuit deze groep nog een groot aantal andere activiteiten georganiseerd als een springkussenfestein, een open resto, een project om muziek te maken. Verder komt er in september nog een filmavond in samenwerking met De Klinker, een fotowedstrijd waarvan de foto’s ook geëxposeerd zullen gaan worden, waar leuke prijzen mee te verdienen vallen. Ook wordt er een talentenshow georganiseerd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button