Weerbericht

Weekend met regelmatig zon en aangename temperaturen

- advertentie -

Landelijk-De weersvooruitzichten voor het weekend zien er prima uit. Het blijft droog en op de meeste plaatsen is het uitstekend doe-weer. De zon kan fel schijnen. Tussen 12:00 en 15:00 uur schijnt de zon met zonkracht 7 en in de zuidelijke helft van het land is zelfs eventjes zonkracht 8 mogelijk. Het wordt 21 graden aan zee tot ruim 25 in het binnenland.

- advertentie -

Het kletsnatte weer van de afgelopen dagen in vooral het oosten, midden en zuiden van het land laten we vandaag achter ons. Het is deze vrijdag aanvankelijk op veel plaatsen bewolkt, maar op een laatste buitje in het uiterste zuidoosten na is het droog. Het hoge water in de rivieren veroorzaakt nog wel op veel plekken grote overlast.

In de loop van de dag breekt vanuit het noorden de zon steeds beter door. In de kustprovincies verloopt de middag zonnig. In het binnenland is het wisselend bewolkt met in Limburg de meeste wolken. Het wordt 20-23 graden bij een stevige noordenwind.

Zonnige zaterdag
Morgen is er veel ruimte voor de zon. Wel ontstaan landinwaarts stapelwolken, maar tot een bui komt het niet. De zon is heel fel. Tussen 12:00 en 15:00 uur schijnt de zon met zonkracht 7 en in de zuidelijke helft van het land is zelfs eventjes zonkracht 8 mogelijk. Een onbeschermde huid kan bij deze zonkracht al na 10 minuten rood kleuren.

Er waait een matige wind uit het noorden tot noordwesten. Hierdoor is het vlak aan zee koeler dan in het binnenland. De maxima komen uit tussen 22 graden op het strand en ruim 25 in het zuidoosten.

Zondag zon en wolken
De tweede weekenddag start zonnig. In de loop van de dag neemt landinwaarts de bewolking toe. Waarschijnlijk blijft het overal droog, maar een buitje in de provincie Groningen is niet helemaal uitgesloten. De beste papieren voor een zonnige middag zijn voor het zuiden en vooral Zeeland.

De wind waait nog altijd uit het noorden tot noordwesten en hierdoor wordt het aan zee niet warmer dan 22 graden. In de Achterhoek, Limburg, Brabant en het oosten van Zeeuws-Vlaanderen kan het kwik oplopen naar 25-26 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button