Incidenten

Twee maanden cel geëist tegen man die met luchtbuks schoot

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Een 62-jarige man uit Rotterdam hangt voor het dreigen en schieten met een luchtbuks in Bad Nieuweschans een celstraf van zes maanden (waarvan vier maanden voorwaardelijk) boven het hoofd. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

De officier van justitie vindt de dreiging en een poging tot zware mishandeling bewezen.

Onbetaalde rekeningen
De Rotterdammer verbleef in juli 2018 bij zijn toenmalige vrouw in Bad Nieuweschans, toen twee mannen bij hem aan de deur kwamen vanwege onbetaalde rekeningen. De Rotterdammer verzuimde de reparatiekosten aan zijn auto te betalen. ‘En zo wordt hier geen handel gedreven’, zei een van de slachtoffers tegen de rechter. Het kwam die dag direct tot verbaal geweld. De zoon van de Rotterdammer zou daarbij met een mes hebben gezwaaid. Zelf haalde de verdachte een luchtbuks.

Gericht geschoten
Een van de twee schuldeisers pakte zijn telefoon, toen de Rotterdammer dreigend met het wapen op hen afkwam. Hij maakte hiervan foto’s en belde de politie. De Rotterdammer schoot gericht op de fotograaf. Het toestel werd daarbij beschadigd. De politie hield vader en zoon aan. Het Openbaar Ministerie vervolgde de zoon niet, de vader moest wel voor de rechter verschijnen. De man kwam niet opdagen bij de rechtszitting.

Schadevergoeding van 5000 euro
Alleen de twee slachtoffers vertelden de rechters hoeveel impact dit gebeuren op hen had. Een van hen eiste een schadevergoeding van 5000 euro. De officier van justitie vond dit niet in verhouding staan tot schade-uitkeringen in vergelijkbare zaken en vond dat een bedrag van 750 euro meer gerechtvaardigd is.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button