Gemeente

Clusterdirecteur Maatschappelijk Zaken verlaat Oldambt voor Eemsdelta

- advertentie -

Oldambt – Na bijna 12 jaar verlaat Harry Wieringa, clusterdirecteur Maatschappelijke Zaken (MZ) de gemeente Oldambt. Hij wordt vanaf 1 oktober 2021 clusterdirecteur Mens & Maatschappij bij de gemeente Eemsdelta.

- advertentie -

Onderstaande bericht is afkomstig van de gemeentelijke website.

Bijna 12 jaar in dienst bij de gemeente Oldambt, vanwaar nu de ommezwaai naar Eemsdelta?
“De reden om te kiezen voor een functie bij de gemeente Eemsdelta ligt in het feit dat ik hier een hele mooie kans krijg om mee te bouwen aan een nieuwe organisatie. Daarnaast loopt ook het traject van de transformatie in het sociaal domein. Het komt niet vaak voor dat je de kans krijgt om gelijktijdig aan deze twee ontwikkelingen te werken. Dat maakt het voor mij interessant en hier wil ik graag mijn bijdrage aan leveren. Daarnaast is de gemeente Eemsdelta qua organisatie groter dan de gemeente Oldambt. Dit geldt ook voor het aandachtsgebied; het SW(Sociaal Werk)-bedrijf en het onderdeel re-integratie zijn ook in het cluster Mens & Maatschappij ondergebracht.”

Bij een vertrek hoort ook even terugkijken. Hoe kijk je terug op de periode bij Oldambt?
“Ik ben bijna 12 jaar geleden bij Oldambt gestart als afdelingshoofd Werk & Inkomen. In 2013, na de reorganisatie, werd ik clusterdirecteur Maatschappelijke Zaken. En dat doe ik nu nog steeds, met veel plezier. Het sociaal domein is dynamisch. Het is er nooit rustig en stil, er is altijd ‘reuring’, zowel financieel als inhoudelijk. Ik vind het altijd weer een uitdaging om samen het best mogelijke uit de ontwikkelingen te halen voor de inwoners. En samen is met de medewerkers van MZ, met de organisatie, maar ook met de vele partners en organisaties waarmee we samenwerken aan diverse vraagstukken. In de afgelopen 12 jaar is er veel gebeurd. De grootste ontwikkeling is de invoering van de decentralisaties geweest, maar ook op het terrein van armoedebestrijding, welzijn en re-integratie is er veel gedaan.”

Je werkt al een behoorlijk lang bij Oldambt. Vind je het lastig om afscheid te nemen?
“Ik heb in die 12 jaar met veel plezier bij Oldambt gewerkt en dat doe ik ook nu nog. De samenwerking met de gemeenteraad en het college is altijd goed geweest. Dit geldt ook voor de samenwerking met de medewerkers van de organisatie en specifiek voor de collega’s van MZ. Het zijn allemaal zeer betrokken, ervaren en deskundige collega’s. Soms net dat stapje meer zetten of een vraagstuk vanuit een andere benadering aanvliegen, daar heb ik altijd van genoten en zeer gewaardeerd. Dit alles maakt dat afscheid nemen van Oldambt zeker niet eenvoudig is.”

En nu? Hoe bereid je je voor?
“Eerst alle direct betrokken informeren over mijn nieuwe stap en dan even alles laten bezinken tijdens mijn vakantie. Wat vast staat, is dat ik er heel veel zin in heb. Ik kijk dan ook uit naar een nieuwe periode bij de gemeente Eemsdelta.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button