Cultuur

Mariachiara uit Italië zoekt een warm thuis in Winschoten

- advertentie -

Amsterdam / Winschoten – Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Mariachiara uit Italië die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Winschoten. Voor Mariachiara zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

- advertentie -

Uitwisseling naar Nederland
Mariachiara doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. 

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken. 

Wie is Mariachiara ?
De 16-jarige Mariachiara uit Italië is een sociale en muzikale persoon met een passie voor lezen. Daarnaast bespeelt zij de hobo sinds haar achtste en gaat ze graag naar de sportschool om fit te blijven. Ook houdt de nieuwsgierige Mariachiara van reizen en ze wil graag alles weten over verschillende landen. “Ik kan niet wachten om jullie te leren kennen en Nederland te kunnen ontdekken. Ik hoop tijdens mijn uitwisseling een betere versie van mijzelf te worden en persoonlijk te groeien!” Leer Mariachiara beter kennen Bekijk haar profiel hier.

Ervaringen
Mariachiara  volgt een groep avonturiers op die nu al in Nederland hun horizon verbreden. Zoals Clara uit Italië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels bijna afgerond en hebben het hier erg naar hun zin. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

(lees verder onder de foto)

- advertentie -
Foto: ingezonden

Wie biedt Mariachiara een gezellig thuis in Nederland?
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. 

- advertentie - 

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar Mariachiara , de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button