Weerbericht

Onstuimig weer met zware windstoten op komst

- advertentie -

Landelijk – Vakantiegangers op de camping doen er goed aan om hun tent stevig vast te zetten. Vrijdagavond zijn er namelijk zware windstoten op komst. Met name aan de westkust wordt het even behoorlijk onstuimig met windstoten tot 80 km/uur. Dit weekend is er minder wind, maar trekken wel geregeld buien over het land.

- advertentie -

Weeronline verwacht de meeste wind aan de westkust. Direct aan zee komt vrijdagavond een harde wind te staan (windkracht 7) met zware windstoten tot 80 km/uur. Vooral op campings in een smalle kuststrook is het daarom oppassen geblazen. Tenten die niet goed vast staan, kunnen wegwaaien. Landinwaarts is de wind minder krachtig en is kans op windstoten tot 60 km/uur. Ook op de Waddeneilanden en in Friesland en Groningen is het minder onstuimig dan aan de westkust. De wind neemt in de nacht van vrijdag op zaterdag weer af.

Dat het bij ons zo onstuimig wordt, heeft te maken met voormalig zomerstorm Evert. Deze trekt langs Nederland, maar levert bij ons geen stormkracht op. Om van een officiële zomerstorm te mogen spreken moet het op een officieel weerstation van het KNMI gedurende een uurvak gemiddeld met stormkracht 9 waaien. Dat is vrijdag naar verwachting niet het geval.

Wisselvallig weekend
Na het winderige weer op vrijdagavond komen we dit weekend gelukkig in rustiger vaarwater terecht met minder wind. Wel is het wisselvallig met flink wat buien die over het land trekken. Daarbij komt de regen soms met bakken uit de lucht en kan het ook onweren. Een lichtpuntje: tussen de buien door is het heerlijk weer om op pad te gaan. Het zonnetje breekt dan namelijk door en met 20 graden is de temperatuur perfect om actief bezig te zijn

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button