Algemeen

Look-O-Look vernieuwt contract met Afeer in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Look-O-Look werkt al vele jaren nauw samen met sociale werkplaatsen voor het verpakken van snoepgoed. Op deze manier geeft het Nederlandse merk een impactvolle invulling aan de Participatiewet: in totaal zijn zo’n 400 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagelijks bezig met het inpakken van Look-O-Look snoep dat vervolgens internationaal wordt gedistribueerd.

- advertentie -

Recent vernieuwde Look-O-Look het contract met sociaal ontwikkelbedrijf Afeer. Op dit moment zijn er dagelijks 80 mensen voor Look-O-Look aan het werk op de locatie van Afeer in Winschoten.

Look-O-Look steelt al 50 jaar de harten van snoepliefhebbers door verschillende, creatieve snoepsoorten aan te bieden. De iconische hangzakjes met gele topkaarten zijn wereldwijd een fenomeen, evenals het meer recent geïntroduceerde ‘gifting segment’ met traktaties zoals Snoep Pizza, Snoep Sushi, Snoep Burger en de Party Bottle. Het verpakken van dit snoepgoed, maar bijvoorbeeld ook de handling en assemblage van displaydozen wordt verzorgd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inclusief Afeer werkt Look-O-Look samen met zeven arbeidsontwikkelbedrijven in Nederland.

Concrete invulling maatschappelijke betrokkenheid
Look-O-Look heeft als doelstelling om minimaal 25% van de verpakkingsactiviteiten onder te brengen bij sociale werkvoorzieningen. Mathilde Martens, Managing Director bij Look-O-Look: “Wij hebben maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Met onze intensieve samenwerking met arbeidsontwikkelbedrijven zoals Afeer geven we daar een concrete invulling aan. Tegelijkertijd bewijzen deze bedrijven ons een grote dienst door ons snoep met zorg te verpakken. Wij zijn heel blij met de samenwerking, deze mensen maken een groot verschil voor ons.”

Samenwerking met Afeer in Winschoten
Afeer in Winschoten werkt sinds 2016 samen met Look-O-Look. Recent tekenden beide partijen een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de komende jaren. Sifra Veenema, bedrijfsleider produceren & verpakken: “Wij kennen Look-O-Look als een betrouwbare partij: het werkaanbod is stabiel en qua planning wordt er goed samengewerkt. Wij beschikken over een professioneel bedrijfsbureau, inclusief planner en logistiek manager. Daardoor kunnen wij de orderstroom op korte en lange termijn adequaat inplannen en uitvoeren en het hele proces eromheen goed managen.”

Johan van Dam, algemeen directeur Afeer: “Voor de medewerkers van onze food-afdelingen is het inpakken voor Look-O-Look prachtig werk. Men leert daar nu ook werken met moderne machines, zodat degenen voor wie uitstroom naar een reguliere baan haalbaar is, goed worden voorbereid.”

- advertentie -

Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten
De samenwerking met Afeer past binnen het quotum arbeidsbeperkten. Binnen deze wet (Wet banenafspraken en quotum arbeidsbeperkten, vanaf 1 april 2015) hebben het kabinet en werkgevers afgesproken om een bepaald percentage mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen of in te lenen.

- advertentie - 

Voor de arbeidsontwikkelbedrijven betekent de samenwerking met Look-O-Look:
– Continuïteit in orders gedurende het jaar
– Variatie in werkzaamheden en werksoorten
– Werk dat goed past bij de mensen die het doen
– Voor hen is het bovendien plezierig om te werken met een tot de verbeelding sprekend merk en een herkenbaar eindproduct. Ze zien hun ‘eigen’ zakjes hangen in de winkel.

Over Look-O-Look
Look-O-Look is al sinds 1969 het meest kleurrijke snoepmerk van Nederland. In 1989 werd Look-O-Look onderdeel van de Van Melle Group. Door die overname veroverde Look-O-Look in steeds meer landen de harten van kleine en grote liefhebbers. In 2001 volgde de fusie van Van Melle met de Italiaanse Perfetti Group. Onder de vleugels van Perfetti Van Melle nam de groei van Look-O-Look een nog grotere vlucht en werd het merk geïntroduceerd in landen over de hele wereld.

Het schap vol hangzakjes met de iconische gele topkaarten is inmiddels in 20 landen een fenomeen. Vanaf 2019 werd een nieuwe, opvallende positionering uitgerold met de lancering van ‘De Wondere Wereld van Look-O-Look.’ De relaunch werd vertaald naar een opfrissing van het logo, een nieuw design van de verpakkingen, een wonderlijke website en de lancering van nieuwe snoepsoorten. Tegelijkertijd werd een flinke stap gemaakt op plasticreductie: de hoeveelheid plastic werd met 25% gereduceerd.

Over Afeer
Afeer is sinds 2018 het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde. Mensen die zelf niet of moeilijk aan een baan kunnen komen, worden door Afeer geholpen. Daarnaast organiseert Afeer dagelijks werk voor ruim 900 medewerkers met een arbeidsbeperking. Afeer heeft in Winschoten een aantal inpakafdelingen, waar zowel food- als non-foodproducten worden in- en omgepakt. Afeer is FSSC22000-gecertificeerd en werkt dus aantoonbaar hygiënisch en voedselveilig. Afeer werkt mee aan een inclusieve arbeidsmarkt en is bruggenbouwer tussen overheid en bedrijfsleven.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button