Op stap

Leerlingen Dollard College genieten van een vossenjacht

- advertentie -

Winschoten – Vrijdag hebben leerlingen van het Dollard College 2e klas Havo-VWO en de Internationale Schakel Klas (ISK) meegedaan aan een Vossenjacht door het centrum van Winschoten. Het is aan het begin van het nieuwe schooljaar een kennismaking met andere leerlingen en dat met name voor leerlingen van het ISK die over het algemeen nog maar vrij kort in Nederland wonen.

- advertentie -

Deze leerlingen wonen vaak nog in een AZC en komen uit allerlei landen en het is een mengelmoes van talen. Maar na één jaar worden ze de Nederlandse taal al goed machtig aldus één van de onderwijzers. Er zijn geen Arabische leraren, maar de kinderen leren het best via hun mede leerlingen, die beide talen machtig zijn.

Deze Vossenjacht hoort echt bij de introductieweek van het Dollard College en bestaat uit 5 klassen met in totaal 150 leerlingen. De leraren speelden deze vrijdag als vos en dan gaat het om 22 onderwijzer. De jonge studenten moest een woord raden, middels vragen die ze op papier hadden meegekregen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button