AlgemeenSport

Lentis Leefstijl zet sponsoren beweegtuin in het zonnetje!

- advertentie -

Winschoten- Nadat op 11 juni dit jaar de beweegtuin van Lentis aan de Stikkerlaan in Winschoten reeds was geopend werden vandaag de sponsoren die dit mogelijk maakten in het zonnetje gezet. Sinds enige jaren leidt Lentis verpleegkundigen en behandelaren op tot leefstijlcoach. Een gezonde leefstijl met daarin aandacht voor voeding, beweging en ontspanning draagt bij aan het geestelijk, lichamelijk en sociaal welbevinden. Daarnaast werkt het samen sporten DE-stigmatiserend.

- advertentie -

Anja Blokzijl, leefstijlcoach, heette alle genodigden welkom. Een speciaal woord van dank was er voor Bert Kuiper, lid van de cliëntendeelraad Winschoten.   Bert Kuiper kwam een aantal jaren geleden met het idee om een beweegtoestel via het participatiefonds van de gemeente aan te vragen, dat ging om een bedrag van 5000 euro, dit is toen goedgekeurd! Daarop ontstond het plan of er niet meer mogelijk was dan slecht een toestel, waarop het idee van een beweegtuin is ontstaan. Bert is in dit plan een grote aanjager geweest!

(lees verder onder de foto)

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

Vervolgens bedankte Anja de sponsoren waaronder de gemeente Oldambt, Univé buurtfonds , TriTeamGoNuts en de Fam. Bronsstichting.

Anja Blokzijl zegt over de sponsoren “TriTeamGoNuts is een stichting die bestaat uit een groep mensen die geld inzamelt middels het meedoen aan triatlons. Deze groep heeft een fors bedrag gedoneerd aan de beweegtuin. Verder sponseren ze o.a.  de sportcarrousel bij Nico Jager op de maandag waar cliënten gratis kunnen sporten. Zoals vele van jullie weten is er door hun ook weer een 1/8 ste triatlon a.s zondag georganiseerd in de blauwe stad. Hieraan doen cliënten, personeelsleden en triteamgonutters mee. Het mooie is  dat we door het meedoen  allemaal sporters en “Gonutters” zijn,  het smeed een band! Voor iedereen die mee doet of komt kijken… alvast heel veel succes en plezier! ”

(lees verder onder de foto)

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

Verder heeft de Familie Bronsstichting geld gedoneerd, deze stichting (opgericht ten tijde van voormalig Groot-Bronswijk)  is er om voor cliënten die het financieel moeilijk hebben dingen mogelijk te maken. Ook zij dragen leefstijl een warm hart toe, ze financieren bv ook de zwemkaarten die klaarliggen in  “de Watertoren” of in  zwembad “de Hardenberg” in Finsterwolde.

Dan is er nog Lentis leefstijl, die veel doet om zowel cliënten als personeel te ondersteunen in een gezonde leefstijl. Ze organiseren o.a. deelname van cliënten aan de 4mijl en de Socialrun, maar ook verzorgen zij de opleiding tot leeftijlcoach.

Tot slot was er een prachtige bijdrage van het Univé buurtfonds, zij doneerden 8200,- euro waarmee het benodigde bedrag van 34.000 euro werd behaald.

Een speciaal dankwoord was er ook voor de firma Arkema, die alles uit de kast heeft getrokken om de toestellen op tijd te plaatsten, door deze samenwerking en de prachtige toestellen is dit een mooi geheel geworden!

(lees verder onder de foto)

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

Inmiddels is de beweegtuin 11 weken in gebruik. In de beweegtuin zijn beweegambassadeurs aanwezig, om mensen die hier gebruik van willen maken te ondersteunen. Ondersteuning is er ook van Ron Wever van het Huis voor de Sport. Na een rondje beweegtuin en een demonstratie van de toestellen was het tijd voor de onthulling van het bord met de sponsoren, met verve gedaan door Bert Kuiper. Tot slot nog even napraten met de gezonde hapjes en drankjes, verzorgd door Hiltjo.

De beweegtuin is er niet alleen voor clienten van Lentis, maar voor alle inwoners van de gemeente Oldambt. Neem gerust eens een kijkje, trek de stoute (sport) schoenen aan en doe mee!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button