Algemeen

Kinderboerderij De Dierenborg dreigt de deuren te moeten sluiten

- advertentie -

Nieuwolda – Kinderboerderij De Dierenborg in Nieuwolda zit in de financiële problemen. De gemeentelijke subsidie is structureel te laag om de kosten te dekken en door corona waren er geen bijverdiensten. Sluiting per 1 januari 2022 dreigt.

- advertentie -

De Dierenborg is een gemeentelijke kinderboerderij en in beheer bij Stichting Nieuwolda. Deze stichting drijft geheel op vrijwilligers en beheert ook het museumgemaal De Hoogte en ’t Veldje, buurtproject voor biodiversiteit. De stichting is volledig afhankelijk van subsidies en donaties.

Vrijwilligers geven de moed niet op
Beheerder van de kinderboerderij Pascal van Corbach zegt dat de vrijwilligers de moed niet opgeven: “Er wordt volop actie gevoerd. Zo is er een statiegeldflessen-actie  in samenwerking met onze lokale supermarkt Bennink en gaan we volgende week met een collecte langs de deuren. Je kunt Vriend van de Dierenborg worden en er worden posters opgehangen en folders verspreid. Uiteraard is er ook overleg met de gemeente maar dat heeft nog niet tot een structurele oplossing geleid.”

Streefbedrag 2000 Euro
Vrijwilliger Christa Jonkergouw vult aan: “Voor onze dieren en de kleine en grote bezoekers geven wij het niet op. Deze parel in ons dorp moet behouden blijven. Wij roepen iedereen dan ook op om ons te steunen. Ons streefbedrag is 2000 Euro. Daarmee kunnen we het dreigende tekort dekken en voorlopig weer vooruit”.

Meer informatie over de acties is te vinden op de facebookpagina: De Dierenborg/Museumgemaal de Hoogte/ons Veldje

Of op de website: dierenborg-nieuwolda.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button