AlgemeenCultuur

Theaterspektakel “NOORD”

- advertentie -

Regionaal-In het Groningse Zuidbroek zijn de repetities van Theaterspektakel NOORD in volle gang! Theatermaakster Geke Hoogstins neemt het publiek mee in een buitengewoon spannend theaterbelevingsstuk.

- advertentie -

Het verhaal
Studente Menke ontdekt een boerderij die op mysterieuze wijze is verdwenen samen met de bewoner: boer Tjeert. Menke gaat met vrienden op zoek naar de oorzaak en komt daarmee in een spannend avontuur terecht. Als de studenten ontdekken wat er met Tjeert en zijn boerderij is gebeurd worden ze tegengewerkt en achtervolgd. Ze willen de waarheid boven tafel krijgen. Tijdens hun zoektocht komen ze in aanraking met de verhalen van de aarde, klimaatverandering, de stijging van de zeespiegel en de effecten van het delven van grondstoffen.

Belevingstheaterstuk
NOORD is een multimediaal belevingstheaterstuk met muziek, zang, film, animatie en dans. Een videoscherm van zeven meter hoog en tientallen meters breed gaat in de voorstelling voor veel spektakel zorgen. ‘Naast die filmwand zijn er allerlei openingen in het decor, waar een auto of fiets uit kan komen. Er is constant interactie met film, spel en muziek. Ik wil dat mensen dit onontkoombaar beleven’, legt Geke Hoogstins uit.

Groningse Soldaat van Oranje
Het stuk wordt in de volksmond de Groningse Soldaat van Oranje genoemd. ‘Daar zou je het enigszins mee kunnen vergelijken. Maar daar draait het publiek rond, bij ons zit je gewoon stil’, legt Hoogstins uit.

Meer lezen over deze bijzondere voorstelling of tickets bestellen?
https://noordtheater.nl/

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button