Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Wandelboulevard en Redersplein in Blauwestad krijgen make-over

- advertentie -

Blauwestad – De komende maanden wordt ‘het hart’ van Blauwestad grondig aangepakt. Zowel het parkeerterrein als de wandelboulevard langs de jachthaven krijgen een make-over. De werkzaamheden zijn maandag 6 september van start gegaan en worden gefaseerd uitgevoerd. Daardoor blijft de overlast voor omwonenden en bezoekers minimaal. Als alles volgens planning verloopt, zullen de werkzaamheden begin januari 2022 afgerond zijn.

- advertentie -

De eerste stap is het aanpakken van de openbare parkeerplaats langs de Rederssingel. Die wordt opnieuw bestraat met gebakken klinkers en er komen heggen en extra groen langs het parkeerterrein. Na de aanleg van de riolering en nieuwe parkeervakken worden de betontegels langs de Hoofdstraat verwijderd om plaats te maken voor een nieuw voetpad. Ook komen er nieuwe lichtmasten en bankjes.

De openbare ruimte inclusief de inritten rondom de nieuwe woningen aan de Rederssingel, het project Havenmeester van projectontwikkelaar Extenzo, wordt ook direct afgewerkt. Precies op tijd voor de oplevering van de eerste woningen in het najaar van 2021. Tot slot krijgt de wandelboulevard een nieuwe uitstraling. Naast nieuwe bestrating worden er bomen geplaatst en komen er meer prullenbakken en bankjes. Met steeds meer recreanten in het gebied zeer welkom.

Het Havenkwartier blijft tijdens de werkzaamheden gewoon toegankelijk. Het parkeerterrein wordt in twee gedeeltes aangepast, dus er blijft ruimte om te parkeren. De direct betrokkenen worden over de voortgang geïnformeerd door uitvoerend aannemer Koen Meijer. De planning van de werkzaamheden is ook te vinden op de pagina ‘Werk in uitvoering’ op www.blauwestad.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button