Algemeen

Molen De Dellen heeft uw stem nodig om schade te herstellen

- advertentie -

Nieuw-Scheemda – Op 20 september 2020 brak één van de roeden van de poldermolen De Dellen in Nieuw Scheemda af. Een molen telt vier wieken, die vast zitten aan twee roeden die elkaar kruisen. Na onderzoek bleek het te gaan om een lasfout.

- advertentie -

‘Wij hebben voor de zekerheid ook de andere roede laten onderzoeken’, vertelt Reint Huizenga, voorzitter van de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen aan RTV Noord. ‘Die bleek vervolgens ook onbetrouwbaar, dus wij zitten flink in de penarie. Dit is een regelrechte ramp.’

Molenprijs
Vijf molens in Nederland strijden om een bedrag van 75.000 euro. Hoe? Door zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Met het geld moet molen De Dellen in Nieuw-Scheemda in ere hersteld worden. Huizenga richt dus alle pijlen op deze prijs.

Flink aanpoten
Er breken spannende weken aan voor Huizenga en zijn zeven companen. ‘Zeg dat! En het wordt keihard werken om zoveel mogelijk mensen op ons te laten stemmen. Op 1 oktober om 12.00 uur weten wij waar we aan toe zijn.’

Hij verwacht dat de molen in Nieuw-Scheemda minimaal 10.000 stemmen moet binnenhalen om kans te maken op de prijs. Maar alleen de prijs is niet genoeg. ‘De totale kosten liggen op 144.000 euro. Wij hebben zelf 30.000 opgehaald, met die 75.000 komen wij op 105.000 euro. Wij hopen dat de provincie Groningen ons vervolgens met een subsidie aan het missende bedrag kan helpen.’

Mensen kunnen hun stem uitbrengen op de website van de Molenprijs.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button