Weerbericht

Dit weekend een bui, maar ook vaak droog

- advertentie -

Landelijk – Dit weekend wordt het 19 tot 22 graden met een afwisseling van zon en een paar buien. Zondag wordt waarschijnlijk een iets betere weerdag dan zaterdag.

- advertentie -

Zaterdag enkele buien, later zon
De eerste dag van het weekend start met vrij veel bewolking en hier en daar een bui of wat lichte (mot)regen. In het noorden en oosten komen ook in de middag buien voor. In het zuiden en westen wordt het droger met meer ruimte voor de zon. Er waait een matige, aan zee en in het Waddengebied soms vrij krachtige zuidwestenwind en het wordt 19 graden aan zee tot 22 graden in het oosten van Brabant, Limburg en de Achterhoek.

Zondag minder buien en weinig wind
Ook zondag is een bui mogelijk, maar op veel plaatsen blijft het droog en er is regelmatig zonneschijn. De middagtemperatuur komt uit op 19 of 20 graden in de kustgebieden tot lokaal 23 graden in Limburg. De wind is slechts zwak en draait van zuidwest naar noordwest.

Hiermee is het best een goede dag voor buitenactiviteiten zoals een bezoek aan een pretpark, een fietstocht of tuinieren.

Volgende week weer warmer?
Na het weekend zoekt de wind de oosthoek weer op. Maandag wordt een droge dag met regelmatig zon en 19-23 graden. Op dinsdag stijgt het kwik in het zuidoosten mogelijk weer richting 25 graden. In de loop van de week neemt de kans op (onweers)buien wel weer toe.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button