Cultuur

Wethouder Nieboer onthult drie informatiepanelen bij begraafplaats Hofstraat

- advertentie -

Winschoten – Op de begraafplaats aan de Hofstraat heeft wethouder Jurrie Nieboer zaterdagochtend 3 informatiepanelen onthuld. De panelen die hangen in de schuilgelegenheid bij de ingang, geven uitleg over de rijke flora en fauna die de begraafplaats herbergt.

- advertentie -

Ook staat er informatie op over de historie en een uitgebreide plattegrond met vele wetenswaardigheden. Deze bijna 200 jaar oude begraafplaats geeft een interessant beeld van de 10.000 Winschoters die hier een laatste rustplaats hebben gevonden en dat is verwerkt in de panelen.

Onderhoud
Stichting Oud Winschoten en een groep vrijwilligers verrichten twee zaterdagen per maand herstel- en onderhoudswerkzaamheden op de Begraafplaats aan de Hofstraat in Winschoten.

Het terrein, inclusief joodse begraafplaats, is in gebruik genomen rond 1829. Vanaf die tijd werden stadsbesturen verplicht tot het aanleggen van begraafplaatsen buiten de bebouwde kom.  Ter voorkoming van (besmettelijke) ziekten en dus ter verbetering van de volksgezondheid werd dit opgelegd.

Lees meer over de begraafplaats op de website van Stichting Oud Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button