Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

75-jarige Winschoter vrijgesproken van betrokkenheid bij hennepkwekerij

- advertentie -

Assen / Winschoten – Een 75-jarige man uit Winschoten en een 42-jarige man uit Ezinge zijn vrijgesproken van betrokkenheid bij een hennepkwekerij in Assen. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Het politieonderzoek roept te veel vragen op bij de politierechter.

Afwijkend energieverbruik
De kwekerij werd in mei 2020 opgerold na een melding van een energiebedrijf over afwijkend energiegebruik. Het vermoeden bestond dat in een dubbel pand aan de Groningerstaat in de Drentse hoofdstad hennep werd gekweekt.

Hennepgeur ondanks luchtverfrissers
De agenten kwamen binnen en roken een sterke hennepgeur, ondanks de vele luchtverfrissers in het pand. Ook hoorden de agenten zoemende ventilatoren en was het daar erg warm.

Eigenaar en beheerder
In een deel van het pand stonden 704 hennepplanten en lag dertien kilo hennep. De beide panden stonden op naam van de man uit Winschoten. Hij had die in beheer gegeven aan de Ezinger. Die zou nieuwe ruimtes in die panden ontwikkelen voor de verhuur.

Op de hoogte of niet?
Tijdens de inval vonden de agenten poststukken, een medicijndoosje en een bankpasje van de Ezinger. De rechter zag geen aanwijzingen dat de Winschoter op de hoogte kon zijn van de hennepkwekerij in zijn leegstaande panden in Assen en sprak hem vrij.

Bedenkingen
Wat betreft de Ezinger had zij bedenkingen; maar alleen bedenkingen zijn niet voldoende voor een veroordeling.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button