Algemeen

5-Jarige Jayroy beleeft geweldige dag tijdens ambassadeursdag

- advertentie -

Beerta/ Slagharen – Jayroy Keiserie (5jr) uit Beerta heeft afgelopen zondag samen met zijn gezin en 1.150 andere gezinnen een geweldige dag beleefd in attractiepark Slagharen, voor Jayroy werd het extra bijzonder toen hij een exclusieve opkikkermedaille opgespeld kreeg.

- advertentie -

Jayroy heeft vorig jaar samen met zijn gezin een geweldige Opkikkerdag mee mogen maken, omdat zijn gezondheid veel impact heeft gehad op het dagelijkse leven van het gezin. Ook Jayroy zijn broertje Xavi (2jr) mochten dit jaar ook genieten van een geweldige dag die voor hem en het gezin werd georganiseerd met de wensen van Xavi. Beide jongens zitten met longproblemen en liggen met regelmaat in het ziekenhuis.

Jayroy doet het de laatste maanden super goed. Kan weer genieten van veel dingen, zijn broertje is nog wat gevoeliger dus ligt nog regelmatig in het ziekenhuis. Dagen zoals deze, laten ze even zorgeloos genieten en halen ze even uit de dagelijkse sleur. Sinds vorig jaar december zet Jayroy zich in voor stichting Opkikker als Opkikker ambassadeur. Op deze manier hoopt hij ook andere gezinnen een onvergetelijke dag te bezorgen. Dit is niet onopgemerkt gebleven, door zijn inzet mocht hij de exclusieve opkikkermedaille in ontvangst nemen.

Stichting Opkikker
Stichting Opkikker zet zich in om gezinnen met een ziek kind een langdurige positieve boost te geven. Na een Opkikkerdag beleefd te hebben, met veel verrassingen, leuke activiteiten, ontspanning maar vooral zorgeloos, even geen artsen, middelen, ziekenhuis/bedden. Na zo’n geweldige dag kreeg Jayroy de mogelijkheid om ambassadeur te worden van stichting opkikker. Daar hoefde het gezin niet over na te denken, dat was vanzelfsprekend. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven, met als uitgangspunt de transformatie van een patiënt naar ambassadeur.

Jayroy en zijn gezin zetten zich geheel vrijblijvend in om zo zijn lotgenootjes, dus andere gezinnen met een ziek kind, ook een onvergetelijke dag te bezorgen. Jayroy heeft afgelopen maanden meer dan 150 telefoontjes binnen gebracht. Deze actie blijft gewoon door lopen, op meerdere locaties staat een box (tattoo Simon te Winschoten, kringloopwinkel Heiligerlee, winkel Spar te Finsterwolde, Snackpoint te Finsterwolde, Vodafone winkel te Winschoten) ook is Jayroy alweer met zijn moeder aan het bedenken wat ze nog meer voor leuke acties kunnen verzinnen. Volg Jayroy en zijn verhalen ook via Facebook.

Ambassadeursdagen
De Ambassadeursdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Opkikker om ambassadeursgezinnen weer een moment van ontspanning aan te bieden en hen te bedanken voor wat zij allemaal doen. In totaal ontving de stichting op zaterdag 18 en zondag 19 mei 1.150 gezinnen.

Dit weekend is voor de gezinnen een jaarlijks lichtpuntje en een geschikt moment voor lotgenotencontact. Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer informatie over het werk van Stichting Opkikker is te vinden op op www.opkikker.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button