Op stap

Geslaagde dag voor kinderen van ‘Klein Voorhout’ op TT-circuit

- advertentie -

Beerta – Om klokslag 11.00 uur vertrok een prachtige oldtimerbus van het nationaal busmuseum vanaf stichting Klein Voorhout in Beerta naar het TT-circuit in Assen. In deze bus de jeugdige bewoners van Klein Voorhout en een aantal begeleiders. Pakjes drinken en snoep, veel snoep waren natuurlijk aan boord.

- advertentie -

Op het circuit in Assen aangekomen werden de kids ontvangen bij het team van Winteb Racing. Met een “meet and greet” met de coureurs van dit team uitkomend in de IDC Superbike en een rondleiding door pits en paddock startte vervolgens de rest van het programma.

Na de rondleiding moesten we als een speer naar de hoofdtribune want de eerste race stond op het punt van beginnen. Spanning en sensatie volgde. Frank Nieman van Winteb Racing wist vanaf een 8e startplaats op te rukken naar P1 en stond deze plaats niet meer af wat resulteerde in een prachtige overwinning. Met Maarten Bekker op P4 een geweldig resultaat voor het team.

De enthousiaste kinderen wilden zo snel mogelijk terug naar de pits voor handtekeningen en foto’s met coureurs. Bij de pitbox aangekomen waren de broodjes al gesmeerd, stond er drinken klaar en konden de kids eerst de buikjes even vullen.

Bij alle teams in de pitstraat werden ze vervolgens met open armen ontvangen voor de gewenste foto’s en het mogen zitten op deze prachtige machines. Goodiebags stonden klaar en natuurlijk suikerspinnen, ijsjes en meer.

De middag vloog voorbij en het was dan ook al snel tijd voor race twee. Opnieuw een fantastische start van Frank en Maarten. Met nog drie ronden te gaan begon het te regenen en werd het circuit spiegelglad. Frank verloor helaas de controle over zijn Yamaha en kwam ten val. Maarten echter wist in de regen een fantastische tweede plaats te behalen.

Opnieuw een mooi resultaat voor het team en voor de kids inmiddels tijd voor een afsluitende barbecue. Broodjes hamburger en broodjes braadworst vonden gretig aftrek.

Moe maar voldaan in een heerlijk warme bus weer terug naar Beerta, goeie muziek en vrolijke lieve kinderen, zorgden voor een fantastische terugreis na deze mooie dag georganiseerd door 41 club Winschoten en Winteb Racing.

Lees hier meer over Stichting Kleinhout.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button