Algemeen

Ommelander Ziekenhuis in 2022 volledig rookvrij

- advertentie -

Scheemda – Roken, en dan vooral niet roken, is een maatschappelijk onderwerp dat volop in de belangstelling staat. Het Nationale preventieakkoord richt zich op het terugdringen van roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik. Het akkoord wil voorkomen dat jongeren in aanraking komen met roken en heeft als doelstelling dat alle ziekenhuizen in Nederland uiterlijk in 2025 rookvrij zijn.

- advertentie -

Leefbaarheid regio
Op het ziekenhuisterrein geldt op dit moment een rookverbod, behalve in de rookabri’s. Het Ommelander Ziekenhuis wacht 2025 niet af en wil uiterlijk vanaf 1 oktober 2022 een volledig rookvrij ziekenhuisterrein. Gisteren heeft Hennie Sanders, voorzitter van de raad van bestuur, om dit streven kracht bij te zetten symbolisch de vlag van de rookvrije generatie in de mast gehesen.

Ze deed dit in het bijzijn van medewerkers en leden van de cliëntenraad, die aangeduid werden als ambassadeurs van de rookvrije generatie. Sanders: “Wij geven om de mensen in deze regio en willen met zorg meerwaarde bieden aan de leefbaarheid van dit gebied. Een rookvrij ziekenhuisterrein verbetert de gezondheid van onze doelgroep. Een ziekenhuis draait om beter worden en gezond blijven, daar past roken niet bij”. Na gezamenlijk aftellen met medewerkers en leden van de cliëntenraad werd de vlag in de mast gehesen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button