Incidenten

Landelijke actie: “Drop je knife en doe wat met je life” van start

- advertentie -

Winschoten – Op het politiebureau in Winschoten staat deze hele week een container waar je anoniem je steekwapen in kan droppen. Ook gaat jeugdagent Martijn (zie foto) van politie Winschoten aanstaande woensdagavond naar Jeugdcentrum ’t Spoor om te praten met jongeren over dit onderwerp. Ook dan kan je anoniem een steekwapen inleveren.

- advertentie -

Verder gaat Martijn 14 oktober samen met jongerenwerker Rens de wijken in. “Heb je wat thuis liggen? Breng het langs en drop het in de container!” benadrukt de jeugdagent.

Campagne
De nieuwe campagne: Drop je knife en doe wat met je life” is er om het messenbezit onder jongeren tegen te gaan. Een mes op zak is niet normaal en zeker niet cool. Het zorgt voor onveilige situaties, want met een mes op zak wordt het wapen sneller gebruikt met alle ellendige gevolgen van dien.

De campagne ontmoedigt wapenbezit door jongeren op te roepen hun messen in te leveren. Ruim 200 gemeenten doen tussen 11 en 17 oktober 2021 mee aan de inzamelweek waar jongeren (anoniem en straffeloos) steekwapens kunnen inleveren.

Wetsvoorstel
Minister Grapperhaus verwacht eind dit jaar een wetsvoorstel in consultatie te doen om de verkoop van legale messen te verbieden aan minderjarigen. Ook is er overleg tussen het ministerie van Justitie en Veiligheid en grote winkelketens over hoe winkeliers in de tussentijd al kunnen tegengaan dat legale messen aan minderjarigen worden verkocht.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button