Sport

WVV boekt zwaarbevochten overwinning in derby tegen Noordster

- advertentie -

Winschoten – Zaterdagavond stond in Winschoten de derby tussen WVV 1896 en vv Noordster op het programma. Op een sfeervol sportpark kregen de ruim 700 toeschouwers een echte derby voorgeschoteld, bij vlagen met fanatiek en fel voetbal. Vooral de gasten uit Oude Pekela gingen er in de duels soms stevig tegenaan, waardoor de thuisploeg veel moeite had met Noordster.

- advertentie -

In de eerste helft werd de score al vroeg geopend door de Winschoters. In een wedstrijd waarin grote kansen schaars waren, wist Melvin Ubels in de negende minuut zijn kans wel te benutten. Daarna ontstond een redelijk gelijkwaardige wedstrijd waarin beide ploegen in de eerste helft niet meer het net wisten te vinden.

Na de rust kwamen er meer mogelijkheden en ook de uitploeg beet meer van zich af. Dat leidde een kwartier voor tijd tot de gelijkmaker. Door een foutje van keeper Hamstra was het voor Bruintjes een koud kunstje om de 1-1 op het scorebord te zetten. In de slotfase wist WVV de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. Invallers Lars Wiekens en Niels Hilverts bepaalden de eindstand op 3-1.

Door de overwinning op de Pekelders stijgt WVV naar de tweede plaats in de eerste klasse F. Met acht punten uit vier wedstrijden is de ploeg goed aan het seizoen begonnen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Heerenveen op het programma.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button