Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Sirenes door Winschoten wegens rijopleiding voor brandweerlieden

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen maandag was de sirene van de brandweer regelmatig te horen in Winschoten, het zou wel een groot incident moeten zijn geweest, want van in de ochtend tot in de middag werd de brandweer meerdere malen opgemerkt in de Winschoter straten.

- advertentie -

Ziegler Brandweertechniek uit Winschoten kreeg een paar keer de vraag of ze konden stoppen met het testen. “Wij zijn vandaag al meerdere keren gebeld met de vraag of wij wel willen stoppen met het testen van de sirenes. Ziegler is niet aan het testen met sirenes.” laten ze weten via Twitter en verwijzen door naar de Veiligheidsregio Groningen.

Volgens de Veiligheidsregio Groningen hadden de vrijwilligers, die tevens chauffeur zijn, hun rijopleiding om met optische en geluidssignalen (OGS) te rijden en was er niks ernstigs aan de hand. Tijdens zo’n opleiding wordt er gekeken of de chauffeur van een brandweerauto nog geschikt is om met OGS te mogen rijden.

Bij de rijopleiding wordt er gebruik gemaakt van een speciaal brandweervoertuig waarin dubbele bediening zit, zodat de docent ook kan ingrijpen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button