Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Bibliotheken Oldambt krijgen Informatiepunt Digitale Overheid

- advertentie -

Oldambt – Mensen die vragen hebben over online communicatie met de overheid kunnen vanaf 1 november terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Bibliotheek Winschoten. Op 1 november wordt het IDO feestelijk in gebruik genomen door wethouder Jurrie Nieboer.

- advertentie -

Wie vragen heeft over online communicatie of wil leren omgaan met de computer en internet, kan al langer voor hulp terecht in de bibliotheek. ‘De afgelopen maand hebben we in onze bibliotheek al tientallen mensen geholpen met de CoronaCheck app,’ vertelt Esther Huls, domeinspecialist bij Biblionet Groningen. ‘Velen hebben zich meteen aangemeld voor een van onze gratis computercursussen. Hartstikke goed, want om mee te kunnen blijven doen in onze samenleving is basiskennis van de computer en internet onmisbaar’.

Moeite met online communicatie
Steeds meer organisaties communiceren online met hun klanten. Ook de overheid biedt de mogelijkheid om veel voorkomende zaken via internet aan te vragen. Kinderbijslag bijvoorbeeld, AOW, of een nieuw rijbewijs. ‘Maar in Nederland hebben zo’n vier miljoen mensen moeite de digitale ontwikkelingen bij te benen. Ouderen en laaggeletterden maar ook mensen die op zoek zijn naar werk of mensen die zorg nodig hebben. Ook jongeren zijn vaak minder digitaalvaardig dan gedacht; een bericht op social media plaatsen is toch iets anders dan online huurtoeslag aanvragen’, vertelt Esther.

In elke gemeente een IDO
Daarom heeft de overheid met bibliotheken in heel Nederland afgesproken dat er in elke gemeente een Informatiepunt Digitale Overheid komt. Esther: ‘Vanaf 1 november kan iedereen die vragen heeft over online communicatie met de overheid terecht op ons wekelijks IDO-spreekuur. Het IDO-spreekuur is iedere woensdag van 11.00 tot 13.00 uur in de bibliotheek. Mensen hoeven geen lid te zijn van de bibliotheek. Iedereen is welkom’.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button