Sport

Aquiloërs Nannie en Harry halen geld op tijdens Marathon Rotterdam voor Roma-kinderen

- advertentie -

Winschoten – De zon scheen afgelopen weekend tijdens de jubileumeditie van de marathon in Rotterdam. Een prachtige dag voor de 67-jarige Harry Brouwer uit Winschoten en Nannie Hillenga uit Scheemda om deze marathon uit te lopen en aandacht te vragen voor Stichting Ro-manna. Hun doel is om 5000 euro op te halen, inmiddels zitten ze op 80% van hun doel. Doneren kan nog steeds op GetFunded.

- advertentie -

Sponsorloop
“Deze marathon was voor ons een sponsorloop waarmee wij een bijdrage willen leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden van Roma-kinderen in Roemenie zodat deze kinderen toegang krijgen tot onder andere onderwijs, goed voedsel, kleding, betere huisvesting enzovoort.” zegt Harry.

“Als u, net al wij, deze kinderen ook wilt helpen aan een betere toekomst, kunt u ons sponsoren voor deze marathon. U kunt dit doen door bijvoorbeeld een eenmalig bedrag te doneren.”

Marathon
“De marathon was een schitterend evenement. Vooral het publiek is geweldig en in de laatste kilometers wordt je als het ware naar de finish geschreeuwd, want iedereen roept je naam, deze staat namelijk op je startnummer.” laat Harry weten. “Onderweg ben ik een paar keer gestopt omdat mensen vroegen naar de foto op mijn shirt. Dat is van een Roma-meisje en dan kon ik uitleggen waarvoor ik liep met als gevolg dat zelfs vanuit het Rotterdam mensen ons nog hebben gesponsord.”

Voor Harry en Nannie was de marathon in Rotterdam hun tweede. In 2019 liepen de twee, samen met een groep hardlopers vanuit Atletiekvereniging Aquilo, al de marathon van Berlijn.

Te kort aan spullen
“Vanuit Roemenië wordt regelmatig een beroep op ons gedaan. Als er een tekort is aan spullen, dan vragen ze onze hulp en starten we een actie. De laatste actie betrof het inzamelen van 250 schooltassen met inhoud (schriften, pennen en potloden), 300 winterjassen en 125 paar winterschoenen voor kinderen.”  zegt Harry.

- advertentie -

Meer weten over de stichting? Bekijk dan de website van Stichting Ro-manna.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button