Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Coöperatie Eekerpolder organiseert bewonersbijeenkomst voor Zonnepark Eekerpolder

- advertentie -

Oldambt – ‘Van het gas af’ is een serieuze uitdaging voor iedereen die ermee te maken krijgt. Het maakt de urgentie er niet minder om. Juist daarom is het van groot belang dat de mensen op wie de energietransitie directe impact heeft, goed op de hoogte worden gebracht en actief mee kunnen participeren.

- advertentie -

Duurzame energieprojecten bieden namelijk kansen wanneer de lokale omgeving mede eigenaar wordt en actief meedenkt over de inrichting en opbrengsten. hoe we dit voor ons allen het beste kunnen inrichten. Coöperatie Eekerpolder en duurzame energieproducent Solarfields werken samen aan de ontwikkeling van zonnepark Eekerpolder.

Coöperatie Eekerpolder is opgericht door bewoners van gemeenten Midden-Groningen en Oldambt. Zij hebben als doel om voor 50% te participeren. Dat betekent mee-investeren, meedenken over de inrichting en meeprofiteren van de opbrengsten van het zonnepark. Zij nodigen u uit om samen met ons de volgende stap te zetten.

Overige informatie rondom het project
Ze krijgen dagelijks vragen binnen rondom dit project. De meest gestelde vragen hebben we in het kort voor u uiteengezet met een korte reactie. De overige vragen worden beantwoord op de informatiewebsite www.eekerpolder.nl

Hoe ver zijn jullie met de ontwikkeling?
Het zonnepark ligt in twee gemeenten: Midden-Groningen (68 ha) en Oldambt (90 ha). “Voor het deel in Midden-Groningen is in 2020 een vergunning verleend. In 2021 is de SDE-subsidie toekend. Voor het gedeelte in Oldambt hopen we dit jaar de vergunning in te dienen. We wachten tot het beleid is vastgesteld.” zegt Jaap Keuning, Voorzitter Coöperatie Eekerpolder.

Wat gebeurt er met de opbrengsten?
Als mede-eigenaar krijgt de coöperatie 50% van de opbrengsten uit het zonnepark. Als lid mag u meedenken over de verdeling van de pot. “Zo willen we graag goedkopere stroom aanbieden voor bewoners. En wordt er geld beschikbaar gesteld voor lokale initiatieven voor leefbaarheid en verduurzaming. Ook is het mogelijk obligaties te kopen zodat u mee kan investeren. De inleg en rentevergoeding worden van tevoren vastgelegd.” aldus Keuning die de volgende vragen beantwoord:

Kunnen jullie de stroom kwijt?
Ja, wij leveren de geproduceerde groene stroom aan het elektriciteitsnet. Daarvoor hebben wij een aansluiting.
Onderstaande vragen worden beantwoord op onze website www.eekerpolder.nl
• Hoe is de coöperatie ontstaan?
• Hoe kan ik lid worden?
• Hoe wordt het geld beheerd?
• Wat gebeurt er met de ecologie?
• Wat is de beoogde locatie van het zonnepark?

We hopen nogmaals dat u met deze informatie meer op de hoogte bent van het project en uiteraard willen we uw vragen beantwoorden. Tijdens de bewonersavond kunt u zich inschrijven voor werkgroepen om ervoor te zorgen dat het zonnepark een positieve impact op uw omgeving heeft.

Kom 2 november naar de bewonersbijeenkomst
Draagvlak, inspraak en zeggenschap staan centraal. Daarom organiseren Coöperatie Eekerpolder en Solarfields een bewonersavond waarbij de volgende vragen centraal staan:

• Waar is het project nu?
• Welke wensen heeft u als omwonende?
• Waar komen de revenuen van het project het beste tot haar recht?
• Wat vindt u van de landschappelijke inrichting en heeft u nog specifieke wensen?
• Welke zorgen kunnen wij mogelijk voor u wegnemen?
• Hoe kan u actief meedenken en invulling geven aan het project?
• Hoe kunt u meeprofiteren als omwonende?

Wij horen graag wat er leeft bij u in de omgeving. Uw stem telt! De koffie en appeltaart staan klaar.

Datum: dinsdag 2 november
Inloop vanaf: 19:45 uur
Start: 20:00 uur
Locatie: Herberg de Esborg, Esbörgstraat 16 te Scheemda

Bij voorkeur aanmelden (dan weten wij zeker dat er voldoende appeltaart is!) Om u aan te melden ga naar www.eekerpolder.nl of bel naar de Coöperatie Eekerpolder op 0647904039.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button