Incidenten

Brandweer Scheemda oefent bij Roggeveld Fietsen

- advertentie -

Scheemda – De brandweer komt steeds vaker bij blusacties waar accu’s bij betrokken zijn. Brandweerman M. Sorkale vroeg bij Roggeveld Fietsen hoe het eigenlijk in de winkel geregeld is qua brandveiligheid en opslag van de accu’s.

- advertentie -

Johan Roggeveld heeft een speciale brandvrije kast waar (oude) accu’s worden opgeslagen. Deze kast is 90 minuten lang brandwerend, zo’n kast is nog niet standaard in de fietsenbranche. Een mooie gelegenheid om bij Roggeveld een brandoefening te houden, dit vond afgelopen dinsdagavond plaats.

Tijdens de oefening kwam eerst theoretisch aan bod hoe een fietsaccu het beste bij brand geblust kan worden. Daarna mocht het in de praktijk worden toegepast. Bij de vraag of elektrische fietsen nu veel gevaarlijker zijn, is Johan heel duidelijk: “Wanneer een elektrische fiets goed onderhouden wordt, de accu geregeld wordt nagekeken op uitwendige schade of lekkage en er uitsluitend nieuwe en originele onderdelen worden gebruikt, is het echt niet gevaarlijker dan een gewone fiets.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button