Algemeen

Karin Starke en Wim van Lienden zijn Klimaatburgemeesters van Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Karin Starke (33) en Wim van Lienden (61) mogen zich de eerste Klimaatburgemeesters van gemeente Oldambt noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) afgelopen week bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol spelen voor hun medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Karin Starke en Wim van Lienden de inwoners van Oldambt inspireren zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

- advertentie -

Speciaal voor deze benoeming ontvingen Karin en Wim een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kunnen ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeesters zijn geworden van gemeente Oldambt.

(lees verder onder de foto)

142 Klimaatburgemeesters in Nederland
In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw, waaronder Karin en Wim uit gemeente Oldambt. Met deze eervolle benoeming hopen zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat.

Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Karin en Wim zijn veel met het klimaat bezig en hopen met hun duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie.

- advertentie -

Karin Starke, Schooltuin voor Oldambt: “In de schooltuin kunnen kinderen tijdens schooltijd leren hoe ze een eigen tuintje kunnen onderhouden. Maar kinderen kunnen ook les krijgen over bijvoorbeeld eekhoorns of slootjes. Het is mijn wens dat ieder basisschoolkind in Oldambt een eigen kinderwerktuin krijgt.”

- advertentie - 

Wim van Lienden, klimaatroman: “Ik heb een onlangs uitgekomen boek geschreven: ‘Goed klimaat voor weerpraat’ dat op een ongedwongen manier bewustwording nastreeft.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button