CultuurGemeente

Ook dit jaar weer een sobere Shoah Holocaustherdenking van de Joden

- advertentie -

Winschoten – De 24e Holocaust herdenking heeft ook dit jaar in alle stilte plaatsgevonden bij het Joods monument aan de Venne. Ieder jaar vindt deze herdenking plaats voor de 456 Joodse Oldambtsters die de Tweede Wereldoorlog niet hebben overleefd. Zeker 91% van de Joodse burgers in het Oldambt zijn in de jaren 1942-1945 vermoord.

- advertentie -

Op het monument aan het Israëlplein staan de namen geschreven die tijdens deze oorlog zijn omgekomen. Tijdens deze herdenking heeft burgemeester Cora-Yfke Sikkema een korte speech gehouden en stil gestaan bij wat er in deze oorlogsjaren is gebeurd. Ook 5 leerlingen van het Dollard college en het Ubbo Emmius college waren hierbij aanwezig. Zij hebben namen voorgelezen. Daarna was er de legging van de bloemstukken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button