Economie

Informatiepunt digitale overheid geopend in bibliotheek Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Tijdens de Adrillen heeft wethouder Jurrie Nieboer in de bibliotheek in de Klinker het Informatiepunt Digitale Overheid geopend. Mensen die vragen hebben over online communicatie met de overheid kunnen vanaf heden terecht bij het infopunt .

- advertentie -

Degenen die vragen heeft over online communicatie of wil leren omgaan met de computer en internet, kan al langer voor hulp terecht in de bibliotheek, zoals met de ‘CoronaCheck’ app. Steeds meer organisatie communiceren met hun klanten. Ook de overheid biedt de mogelijkheid om veel voorkomende zaken via internet aan te vragen, als bijvoorbeeld AOW, kinderbijslag of een nieuw rijbewijs.

Maar in Nederland hebben zo’n vier miljoen mensen moeite de digitale ontwikkelingen bij te benen. Daarom heeft de overheid met bibliotheken in heel Nederland afgesproken dat er in elke gemeente een informatiepunt Digitale Overheid komt.

Het infopunt (IDO) spreekuur is iedere woensdag van 11:00 tot 13:00 uur geopend en mensen hoeven geen lid te zijn van de bibliotheek.

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button