Op stap

Vol verwachting klopt ons hart.. Sinterklaasintochten Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Sinterklaas heeft burgemeester Cora-Yfke Sikkema laten weten dat hij ook dit jaar weer naar de verschillende plaatsen in het Oldambt komt. Hij kan natuurlijk niet in alle dorpen tegelijk aankomen en heeft daarom zijn aankomsten verdeeld over meerdere weekenden in november.

- advertentie -

Finsterwolde
Op zaterdag 13 november komt Sinterklaas rond de klok van 13.00 uur aan bij de haven aan de Funenbrug in Finsterwolde. Vervolgens gaan de Sint en zijn gevolg in optocht naar dorpshuis/ Partycentrum Finnewold.

Winschoten
Ook op 13 november 2021 komt de Sint omstreeks 13.30 uur met zijn stoomboot aan in de Tramhaven van Winschoten. Tegen 14.00 uur volgt er een rondrit door het centrum van Winschoten. Eerst werd er vanuit de gemeente gesproken over toegang met een QR code, volgens de organisatie is dit niet meer aan de orde.

De route als volgt:
Vanuit de haven richting het Postil terrein,
richting Burg Schönfeld-plein,
Marktplein
Blijhamsterstraat
Poortstraat
Torenstraat
kruising Hema rechtdoor de Langestraat
Oldambtplein
Engelstilstraat
Mauritsstraat
Nassaustraat
Oldambtplein
Lange straat
Hema linksaf richting haven.

Beerta
De volgende dag, op zondag 14 november, komt Sinterklaas tegen 13.00 uur per boot aan in de haven van Beerta en gaat vervolgens voor een grootse ontvangst naar de speeltuin in het dorp.

Oostwold, Midwolda, Westerlee, Scheemda en Bad Nieuweschans 
Een week later, op zaterdag 20 november, gaan Sinterklaas en zijn gevolg naar Oostwold, Midwolda, Westerlee, Scheemda en Bad Nieuweschans.

Nieuwolda
Weer een week later, op 27 november vindt de intocht in Nieuwolda plaats.

Het programma in de genoemde dorpen is niet bij de redactie bekend, maar zal aldus de Goedheiligman, niet veel afwijken van zijn aankomsten in 2019. Staat uw evenement er nog niet bij of heeft u aanvullingen over bijvoorbeeld de tijden, stuur dan even een mail naar redactie@oldambtnu.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button