Verkiezingen 2022

Grote blijdschap en trots bij winnaars gemeenteraadsverkiezingen

- advertentie -

Oldambt – Het was heel lang spannend gisteravond, maar toen alle spreekwoordelijke stofwolken waren opgetrokken, bleken de PvdA en Gemeentebelangen Oldambt (GBO) de grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen te zijn. Beide partijen haalden vier zetels en zijn daarmee samen de grootste partijen in de raad.

- advertentie -

Vooral voor GBO waren het verkiezingen om niet gauw weer te vergeten. De partij van lijsttrekker Ger Klein groeide van 3 naar 4 zetels en behaalde daarmee het beste verkiezingsresultaat ooit. En dat leidde logischerwijs tot grote blijdschap bij lijsttrekker Klein. “Dit is het resultaat waar we op hoopten. We groeien van drie naar vier zetels, dat is een prachtig resultaat.” Tegelijkertijd besefte Klein dat zo’n goed resultaat ook verantwoordelijkheden met zich meebrengt. “We hebben nu wel wat waar te maken natuurlijk, want deze uitslag moeten we een gevolg geven en laten zien waar we voor staan. Dat gaan we nu dus proberen. We gaan er in ieder geval weer hard tegenaan in de raad.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl | Ger Klein gespannen tijdens de uitslagavond

Ook bij de PvdA waren veel lachende gezichten te zien. De uitslag werd ook door lijsttrekker Gert Engelkens met enthousiasme begroet. “Uiteindelijk begin je bij de verkiezingen allemaal weer op nul, dus het was best spannend welke uitslag er uit zou komen. Toen de eerste uitslagen bekend werden, zag het er goed uit voor ons. Uiteindelijk bleef dat de hele avond zo en ik ben gewoon hartstikke trots op mijn partij, maar natuurlijk ook op de mensen die op ons gestemd hebben. We hebben een intensieve campagne gevoerd en de reacties daarop waren ook positief. Blijkbaar waarderen de mensen ook wat je doet in de raad en wat ik doe als wethouder. Dus ik zie dit ook zeker als een teken dat de kiezers vertrouwen in ons hebben.”

Over één ding was Engelkens echter niet zo tevreden. De opkomst bij de verkiezingen bleef in Oldambt namelijk steken op een schamele 46 procent. “Dat vind ik wel teleurstellend, omdat je zou denken dat de opgaven die hier liggen de mensen ook wel persoonlijk raken. Bijvoorbeeld thema’s als wonen, de versterkingsoperatie. Je zou zeggen dat dat dan wel een hogere opkomst op zou leveren. Misschien moeten we daar als gemeente ook eens goed naar kijken, wie dat zijn die niet stemmen en waarom ze niet stemmen. Want ik zou graag willen dat de opkomst bij volgende verkiezingen hoger is.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button