Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Finsterwolder krijgt werkstraf voor jarenlange bijstandsfraude

- advertentie -

Finsterwolde – Een 58-jarige man uit Finsterwolde moet voor jarenlange bijstandsfraude een werkstraf van 200 uur uitvoeren. Om de kans op herhaling te voorkomen kreeg de man ook een voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan de helft voorwaardelijk.

Niet de cel in

Opgelucht haalde de man adem, toen hij zijn straf aanhoorde. Hij hoeft niet naar de gevangenis. De preek van de rechter nam hij voor lief. Hij misbruikte het sociale stelsel, dat is bedoeld om mensen met een te weinig inkomen financieel bij te springen, vond de rechter. Dit is ondermijnend gedrag, zei ze.

Voor een ton gefraudeerd

De Finsterwolder pleegde vanaf 2001 negen jaar lang bijstandsfraude. Hij gaf eenvoudigweg neveninkomsten niet op. Hierdoor streek hij ruim 100.000 euro meer op, dan waar hij recht op had. De rechter hield er anderzijds rekening mee dat de man bezig is met het aflossen van de schuld, die hierdoor is ontstaan. Bovendien had de man nog geen strafblad.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button