Cultuur

Onderweg in de bus luisteren naar de speciale podcasts van Qbuzz

Groningen/ Drenthe – Met de bus reis je in Groningen en Drenthe door gebieden met een lange geschiedenis. Over veel plaatsen en personen zijn leuke en interessante dingen te vertellen. Ben je nieuwsgierig naar deze verhalen en vind je het leuk om wat meer over Groningers en Drenten te weten te komen? De leukste en meest bijzondere verhalen rond de route van lijn 65, Groningen – Zoutkamp, lijn 21, Emmen – Assen en lijn 300, Emmen – Groningen zijn verzameld en verwerkt in een podcast.

- advertentie - 

Van TT tot Michiel de Ruyter
De verhalen zijn divers, het gaat over bijv. de TT, de verdwenen dorpen bij Winsum, Bartje, de blues in Grolloo en Michiel de Ruyter en Leens. De podcasts zijn onderweg – in de bus – of thuis te beluisteren op Spotify Qbuzz. Daarnaast zijn ze ook te vinden op iTunes en Google podcast.

Over de makers
De Groningse verhalen zijn in opdracht van OV-bureau Groningen Drenthe en Qbuzz geschreven door Sanne Meijer en de Drentse verhalen door Rick Klaucke. Beiden hebben veel ervaring met de cultuur en historie van Groningen en Drenthe. De verhalen zijn vervolgens bewerkt tot podcasts door radiomaker Marjolein Knol en theaterdocent Annelieke Knol.

Nieuwe podcastverhalen?
Reizigers die een buslijn kennen die door plaatsen en oorden gaat met mooie en interessante verhalen kunnen dat doorgeven aan het OV-bureau. Dan wordt onderzocht of er een nieuwe podcast van gemaakt kan worden. Reacties kunnen naar info@ovbureau.nl.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button