Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Leerlingen en wethouder maken regenboogzebrapad schoon

- advertentie -

Winschoten – Sinds oktober 2016 is er aan  de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten  een regenboogzebrapad. Hiermee wil de gemeente blijvend aandacht vragen voor acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender inwoners.

- advertentie -

Vandaag, op Paarse Vrijdag, heeft wethouder Gert Engelkens dit regenboogpad schoongemaakt. De leerlingen van het Dollard College en de Campus waren daar ook bij.

Gert: “Uit cijfers blijkt helaas dat acceptatie van LHBTI-personen door jongeren achterblijft. We willen daarom graag meer samenwerken met het onderwijs op dit thema. Zodat er onder jongeren meer draagvlak ontstaat voor diversiteit. Ik ben daarom heel blij dat deze leerlingen ook vinden dat iedereen zichzelf mag zijn!”

Paarse vrijdag
Paarse Vrijdag is trouwens niet zomaar op 10 december. Het is vandaag ook de Dag van de Mensenrechten. De vrijheid om jezelf te zijn, is ook zo’n mensenrecht. Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens aangenomen door de Verenigde Naties. Die verklaring staat voor dat ieder mens mensenrechten heeft. Als gemeente vinden we dat ook belangrijk. Daar vertellen we je vanmiddag meer over.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button